Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Messenger i Galaxy Watch Ultra

(Temat utworzony: 03-10-2024 09:52 PM)
3154 Wyświetlenia
Krystian666
Apprentice
Opcje
Witam.
Od jakiegoś posiadam Galaxy Watch Ultra a już mam pewien problem. Może ktoś z Was miał podobnie? Mianowicie nie otrzymuję powiadomień na zegarek z Messengera. Na telefon normalnie przychodzą ale nie przechodzą na zegarek. Kombinowałem już na różne sposoby, uruchamiałem ponownie i zegarek i telefon, kombinowałem z ustawieniami, wyłączałem powiadomienia i ponownie włączałem. Niestety efektów nie było 🫤. Jak możecie to proszę doradźcie co zrobić bo jak nie to ten niby mega super zegarek po prostu poleci za okno 😉. Dodam, że w aplikacji mam włączone powiadomienia do przekazywania na zegarek. Tym samym telefonem łączę się z Galaxy Watch 5 pro i tam jest wszystko ok więc nie obwinien za nic telefonu tylko nowy zegarek. Już dwa razy robiłem przywracanie zegarka do ustawień fabrycznych i nadal to samo. Usuwałem pamięć z Messengera i też nic. Nie wiem już co mam zrobić a bardzo mnie to irytuje jak dostaje powiadomienie na Messengera, które nie przechodzi na zagarek i mimo wszystko muszę wyciągać z kieszeni telefon. Proszę o pomoc.
Dziękuję z góry.
11 Odpowiedzi
fifek14
First Poster
Opcje
Może nie był połączony z telefonem przez bluetooth
0 Like
Krystian666
Apprentice
Opcje
Cały czas jest połączony bo powiadomienia z Whatsappa czy Wiadomości normalnie przechodzą...
0 Like
Palec11
Navigator
Opcje
Problem został rozwiązany ? Ja dziś zwróciłem uwagę że mi też kilka raz nie przyszło powiadomienie z messengera na zegarek a słyszałem że przyszła wiadomość na telefon.

Ps ten tytan na tym galaxy watch ultra to jakiś żart byle pierdoła i jest porysowany xD Galaxy watch 4 przez ponad rok był codziennie że mną w pracy i bardzo długo nie miał nawet jednej ryski ^^ Potem galaxy watch 6 clasik praktycznie od premiery ze mną i nie ma nawet jednej ryski ^^ A ultra po pierwszym dni 2 rysy 😂😂 Ten sprzęt samsungowy to coraz większe badziewie ( od wielu lat z samsungiem jestem i chyba pora to zmienić)
0 Like
Krystian666
Apprentice
Opcje
No niestety problem nie został rozwiązany. Ja nie dostałem ani jednego powiadomienia z Messengera na telefon a na telefonie słyszałem...
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@Krystian666 Do przesyłania powiadomień z telefonu na zegarek wystarczajace powinno być ich włączenie dla konkretnej aplikacji w Wearable w zakładce Ustawienia zegarka -> Powiadomienia -> Powiadomienia aplikacji. Jednak powiadomienia mogą być blokowane przez włączone oszczędzanie energii na telefonie lub zegarku, więc warto to sprawdzić. Jeśli nie korzystasz z tej funkcji, a mimo to nie otrzymujesz powiadomień, to prześlij raport o błędach w tej sprawie:

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C... 

Krystian666
Apprentice
Opcje
No właśnie na zegarku nie mam włączonego żadnego oszczędzania energii, natomiast na telefonie aplikacja Messengera ma ustawione "Nigdy nie usypiaj aplikacji auto.". Ustawienia są zrobione identycznie dla pozostałych aplikacji, na które bez problemu przechodzą powiadomienia. Problem dotyczy wyłącznie Messengera...
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@Krystian666 Jeśli nawet po zresetowaniu zegarka do ustawień fabryczych powiadomienia nie są przekazywane, prawdopodnie jest to błąd oprogramowania zegarka lub kolejna usterka Messengera. Ocena 2,6 w Sklepie Play wiele tłumaczy. Zgłoszenie raportu o błędach lub kontakt z deweloperem aplikacji poprzez funkcję "Zgłoś problem techniczny" w ustawieniach Messengera jest najlepszą ścieżką, żeby wyjaśnić tę sytuację.

0 Like
Barty56
First Poster
Opcje
Musisz po prostu w ustawieniach powiadomien aplikacji zaznaczyć messenger i inne aplikacje z telefonu bo oryginalnie są odznaczone i nie zobaczysz powiadomien na zegarku
0 Like
natka16
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem już od połowy grudnia. I tak wchodziłam w powiadomienia i mi się w ogóle nie wyświetla aplikacja messenger jakbym w ogóle nie miała opcji zainstalowania jej
0 Like