27-08-2018 05:16 PM
Witam. W lutym zakupiłem Gear S3 frontier. Dziś kożystając z niego (spacer) zauważylem, że nie nabija kroków. Po przyjściu do domu zrobilem jeszcze parę prób i dalej nic. Włączyłem mierzenie pulsu - linia na ekranie jest ciągła a zielona dioda się nie świeci. Dla sprawdzenia włączyłem jeszcze wysokość barometryczną, za pierwszym razem wskazało 44000 metrów teraz nie pokazuje na ekranie nic. Barometr też bez wskazań.
Uruchomiłem go ponowinie kilkukrotnie nic to nie pomogło. Zrobiłem factory reset - nadal nic.
Do tego wszystkiego bateria leci jak szlona w 3 godziny z 80% na 25%.
Są na to jakieś sposoby czy mam go zanieść na naprawę gwarancyjną.
Dodam jeszcze, że nigdy w tym zegarku nie pływałem, kontak z wodą miał jedynie podczas kożystania z prysznica. Używalem go głównie na siłowni lub podczas biegania/ spacerów.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
02-10-2018 07:41 PM — edytowano 02-10-2018 10:31 PM
Naprawa gwarancyjna.
Zaniosłem zegarek do sklepu w którym go kupiłem. Opisałem wszystko tak jak tutaj.
Pan z obsługi spisał wszystko w skrócie co nie działa, jedynie zrobił przerwę gdy mówiłem o baterii, ale poprosiłem go żeby to też zapisał (gwarancja na baterię jest 6 miesięcy i coś koło teog było).
Gdzieś zgubiłem kartkę z raportem naprawy, ale efekt był taki, że:
- Czujniki naprawiono (chyba, uszkodzenie software )
- Wymieniono baterię
-Wymieniono elementy obudowy (?) pomimo, że zegarek był w stanie idealnym, ale możliwe, że było to spowodowane wymiana baterii
Czas naprawy tydzień
27-08-2018 07:18 PM
Spróbuj jeszcze pełnego resetu z poziomu recovery zegarka. Tu masz wideo poradnik: Zegarek Gear S3 - jak wykonać Hard Reset. Jeżeli nie zaskoczy, nie pozostanie nic innego jak wizyta w serwisie.
27-08-2018 07:40 PM
02-10-2018 07:16 PM
i jak sprawa się zakończyła ? mam to samo .
02-10-2018 07:41 PM — edytowano 02-10-2018 10:31 PM
Naprawa gwarancyjna.
Zaniosłem zegarek do sklepu w którym go kupiłem. Opisałem wszystko tak jak tutaj.
Pan z obsługi spisał wszystko w skrócie co nie działa, jedynie zrobił przerwę gdy mówiłem o baterii, ale poprosiłem go żeby to też zapisał (gwarancja na baterię jest 6 miesięcy i coś koło teog było).
Gdzieś zgubiłem kartkę z raportem naprawy, ale efekt był taki, że:
- Czujniki naprawiono (chyba, uszkodzenie software )
- Wymieniono baterię
-Wymieniono elementy obudowy (?) pomimo, że zegarek był w stanie idealnym, ale możliwe, że było to spowodowane wymiana baterii
Czas naprawy tydzień