14-04-2018 06:04 PM
Zauważyłem, ze S3 ma problem z GPS w aplikacjach.
Nie chodzi mi o to, że długo łapie fixa i nie chodzi też o to, że gubi sygnał.
Jest ogólnie jakiś błąd w oprogramowaniu TIZEN3, który powoduje złe przeliczanie odległości na podstawie odczytów GPS.
Dokladność liczenia odległości wychodzi z tolerancją +/-10%. Od ponad miesiąca porównuję dystans jaki rejestruje mi Endomondo uruchomione na iPhone i dystans zarejestrowany przez natywną aplikację SHealth. Wyniki są zawsze na niekorzyść SHealth, wskazuje dystans krótszy o 1km na każde 10km. To bardzo duża niedokładność i jako taka dyskwalifikuje używanie Gear S3 do treningów biegowych.
Co ciekawe, niedokładność wyniku pomiaru dystansu przez SHealth jest niezależnie od tego, czy zegarek korzysta z odczytów wbudowanego modułu GPS, czy odczytuje wskazania pozycji z telefonu. Dziwi minie szczególnie ta druga sytuacja, gdzie zegarek i telefon korzystają z tego samego modułu GPS (w telefonie) wiec rejestrują (w teorii) te same odczyty pozycji. To właśnie skłania mnie do wysnucia teorii, że problem nie leży po stronie modułu GPS, tylko jest to błąd systemu TIZEN3. Jeżeli błąd oprogramowania, to do naprawienia w kolejnej aktualizacji systemu.
Pytanie, czy wasze doświadczenia z GPS w app SHealth są takie same?
13-07-2018 12:00 PM
Dziwna sprawa z tym Endomondo. Przyznam, że przestałem używać tej aplikacji jakieś 2 lata temu i pozostałem tylko z S Health. Pokusiłem się jednak jakiś czas temu o sprawdzenie pomiaru dystansu na zegarku, telefonie S9+ i w nawigacji samochodowej. Według tych trzech urządzeń wszystko jest okej. Różnice to zaledwie kilka do kilkunastu metrów.
Zastanawiam się czym spowodowane są takie różnice po zainstalowaniu endo na telefonie i zegarku?
Dodam tylko, że aktualizacje zegarka instaluję ręcznie, z pominięciem kanału OTA. Jest to czysta instalacja wszystkich składowych softu.
13-11-2018 11:33 PM
Cześć,
czy w powyższej kwestii coś się zmieniło? Ja problem endomondo na S3 dostrzegłem dopiero w sierpniu tego roku.
Najciekawsze jest to, że wskazania z zegarka pokrywały się ze wskazaniami na endomondo w telefonie, ale już po zalogowaniu na konto www wyniki treningów były dramatycznie inne... Kazdy kilometr to średnio 50 - 100m uciete w stosunku do pomiarów z samego telefonu.
Z mojej perspektywy sytuacja nieakceptowalna. Dodam tylko, że opłacam konto Premium. Temat dwuktrotnie zgłaszałem do producenta aplikacji i oni problemu nie widzą. Skłaniam się więc do szukania problemu w samym zearku.
Dla ciekawości dodam że sprawdzalem ostatnio trening ~10 km z dwoma zegarkami na ręku i telefonem na ramieniu (Gear S3 / TomTom runner / Iphone6).
Wyniki poniżej:
1. Endomondo na Gear S3 (stand-alone) - 10,2 km - czas 40m:22s
2. TomTom zsynchronizowany do endomondo - 9,1 km - czas 40m:26s
3, Endomondo na Iphone 6 - 9,1 km - czas 40m:33s.
Różnice w czasach wynikały z momentu włączania i wyłączania.
Dalej zrobiłem tak, że trening z zegarka Gear S3 zsynchronizowałem do telefonu. Czyli miałem w telefonie idealnie te same treningi. i tu jest ciekawostka. Trening z zegarka pokazuje w telefonie tyle co wyszło z zegarka - 10,2 km. Ale jak loguję się na www.endomondo.pl, to mam 9,2 km... czyli tyle samo co z pomiaru w telefonie. Mapa obu treniengów się zgadza.
Jest to bardzo dziwne.
14-11-2018 04:39 PM
Hej @PSWO,
Czy nieprawidłowość wskazań zauważyłeś bezpośrednio po aktualizacji oprogramowania? Czy od przywracałeś ustawienia fabryczne zegarka, aby usunąć ewentualne błędy oprogramowania?
15-11-2018 08:35 PM
Hej,
"stawiałem" zegarek wczesniej od zera, gdyż zmieniałem telefon.
16-11-2018 01:41 PM
@PSWO, doprecyzuj proszę. Problem dostrzegłeś w sierpniu, lecz czy zbiegło się to ze zmianą telefonu na nowy? Nieprawidłowość pomiarów wystąpiła dopiero w sierpniu, a wcześniej zegarek liczył poprawnie, zgadza się?
Mimo wszystko proponuje ponownie zresetować zegarek zgodnie z poradnikiem na Youtube:
Samsung Gear S3 Frontier | Jak wykonać reset
Warto mieć na uwadze, że Gear S3 nie jest zegarkiem stritce stritce sportowym, jest to smartwatch rozbudowany o opcje monitorowania aktywności fizycznej. W związku z tym lekkie przekłamania mogą występować.
29-01-2019 02:39 PM
17-04-2019 03:20 PM
Witam,
Mój S3 Gear po ostaniej aktualizacji na początku 2019 roku podaje kompletnie złe pomiary w SH: np brałem udział w biegu na 10km przy Orlen Maraton a zegarek wyliczył trasę na 18km (!), miedzyczasy także całkowicie błędne np. 1,8minut na 1km itp. Przyznam, że mocno mnie to zniechęciło do korzystania z tej aplikacji i wogóle do tego spzrętu - takie błedy to moim zdaniem dyskwalifikacja.
Dodam, że o dziwo, kiedy robię próbny pomiar np. jadąc samochodem i porównując odległosci z zegarka i z licznika samochodu, to wtedy podaje właściwe pomiary - więc problem dotyczy chyba kombinacji sumy kroków, prędkości lub innych danych.
Jak najszybciej do poprawy!!!!!
18-04-2019 02:08 PM
Cześć @Wojn22,
Czy po aktualizacji przywracałeś ustawienia fabryczne zegarka lub reinstalowałeś aplikację w telefonie?
Możesz również zgłosić raport błędów z poziomu Galaxy Wearable, jednak przed tą czynnością wykonaj podstawowe kroki w celu usunięcia ewentualnych błędów, które mogły pojawić się podczas aktualizacji.