31-01-2018 07:40 AM – ostatnio edytowany 28-04-2018 04:30 PM przez KrzysiekK
Witam
Opaska Gear Fit2 ma inne szybkie odpowiedzi na sms niż te, które są wpisane w aplikacji na telefonie. Na telefonie są po polsku (Nie, Tak, Dziękuje, itp) a na opasce jest kilka po angielsku i emotikony.
Jak mam ustawić treść szybkich odpowiedzi aby w opasce były te same co w aplikacji na telefonie?
31-01-2018 10:48 AM
31-01-2018 03:01 PM
31-01-2018 03:39 PM
01-02-2018 10:45 PM
Są rozbieżności między fitem a S3 ale ani w jednym ani w drugim nie ma jakichś zaawansowanych ustawień jezykowych. Język wybiera się raz w jednym miejscu i tyle. Nie ma zadnych innych ustawień.
Chyba że to gdzieś w aplikacji na androida sie ustawia, ale przeklikałem ja całą i nie znalazłem nigdzie takich opcji.
15-05-2018 01:23 PM — edytowano 15-05-2018 01:24 PM
Witam wszystkich. Podłączam się pod temat z podobnym problemem, aczkolwiek trochę innym. A mianowicie szybkie odpowiedzi w opasce i na telefonie mam w tym samym języku (polskim), lecz opaska nie widzi szybkich odpowiedzi, które edytuje lub dodaje w aplikacji Samsung Gear na telefonie. Opaskę używam z telefonem Honor 7 Lite. Urządzenia współpracują rewelacyjnie oprócz tych właśnie szybkich odpowiedzi. Na opasce mam najnowszą wersję oprogramowania. Czy może to być spowodowane brakiem pewnych funkcjonalności w związku z tym, że nie używam telefonu Samsunga?
15-05-2018 01:59 PM
Cześć @Mar1ucho,
Tak jak wspomniałeś, najprawdopodobniej jest to związane z brakiem pełnej kompatybilności z urządzeniami innych producentów. Nie ma stuprocentowej pewności, że wszelkie funkcje udostępnione w zegarku/aplikacji Gear będą działały poprawnie w telefonie innym, niż Samsung...
15-05-2018 02:00 PM
17-05-2018 02:56 PM
A tak swoją drogą to coś ogólnie jest nie tak z tymi szybkimi odpowiedziami i to nie jest wina niekompatybilności sprzętowej. Na Reddit naczytałem się dziesiątek postów o problemie z szybkimi odpowiedziami, które pisali ludzie mający telefony Samsunga Galaxy S6, S7 i inne. I problem dotyczył nie tylko możliwości dodawania odpowiedzi niestandardowych, ale w ogóle dostępności funkcji odpowiedzi przy powiadomieniach. Okazuje się, że używając telefonu Samsunga i stockowej aplikacji do SMS, w powiadomieniu na Gear Fit 2, w ogóle nie pojawia im się opcja odpowiedzi. I to jest dopiero zagadka :smileywink: Często pojawiają się w rozwiązaniach problemu dwie aplikacje: Textra (do SMSów) i Signal (komunikator). Użytkownicy twierdzą, że w obu tych aplikacjach bez problemu działają szybkie odpowiedzi jak i ich dodawanie. Nie testowałem, bo nie będę przecież robił teraz kampanii wśród znajomych, żeby zmienili komunikator, poza tym aż tak bardzo nie zależy mi na tych szybkich odpowiedziach. Gdyby tak można było się dostać do plików systemowych, takie odpowiedzi pewnie siedzą w jakimś pliku xml, wówczas można by sobie wszystko pozmieniać No cóż pomarzyć zawsze można
17-05-2018 04:05 PM
@Mar1ucho
Marzenia marzeniami... ale ja w tej kwestii przesłałem zapytanie do osób odpowiedzialnych za rozwój oprogramowania w Samsung.
Dam znać, gdy czegoś się dowiem.