Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy smartwatch - problem z czujnikiem

(Temat utworzony: 20-04-2021 03:24 PM)
735 Wyświetlenia
adamus8978
Student
Opcje

Witajcie. Od jakiegoś czasu mam problem z pomiarem pulsu w Galaxy smartwatch. Mimo hardreset'u problem nie został rozwiązany. Zauważyłem, że czujnik znajdujący się pod zegarkiem uległ przesunięciu, czego efektem jest zakrycie czterech zewnętrznych pkt pomiarowych. Istnieje możliwość naprawienia takowego sprzętu w domu, czy lepszym rozwiązaniem będzie oddanie zegarka do serwisu? Na zdjęciu w poście załączam zdjęcie spodniej części zegarka. 175679759_461621921610306_1661056386570323839_n.jpg

0 Like
7 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
adamus8978
Student
Opcje

Temat uważam za zamknięty. Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź :winking-face:

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@adamus8978 Daj znać gdy otrzymasz opowiedz do serwisu😀 

0 Like
dorlel
Journeyman
Opcje
Dzień dobry, posiadam smartwatch Samsung galaxy watch 4 lte 44mm. Zegarek jest sparowany z Samsungiem galaxy s21. Przy wielokrotnych próbach sprawdzania przez smartwatch składu masy ciała wyskakuje komunikat "problemy z czujnikami, skontaktuj się z Biurem Obsługi". Jaka może być przyczyna, że zegarek nie robi pomiaru?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@dorlel Problem z oprogramowaniem, albo sprzętowy. Warto przed oddaniem do serwisu zrobić kopię zapasową zegarką i przywrócić ustawienia fabryczne, bez przywracania kopii zapasowej (która może powielać błąd) i przetestuj, czy zegarek teraz zadziała poprawnie. Jeżeli nie zadziała - kontaktuj się z serwisem. Podsyłam Ci jak zrobić reset na Watchu4:

https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch4-40mm/

0 Like
dorlel
Journeyman
Opcje
Dziękuję bardzo, bedę próbować. To smartwatch kupiony z drugiej ręki, ale jeszcze na gwarancji. Poprzedni właściciel twierdzi, że nie wie, czy mu to działało, bo, jak mówi, nie korzystał. Smartwatch kupiony dla dziecka, więc nie jest mu to jakoś bardzo potrzebne, ale skoro jest taka opcja, to niech działa.
0 Like