Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch4 - brak dźwięku alarmu / budzika

(Temat utworzony: 13-09-2023 03:43 PM)
1569 Wyświetlenia
Dikoj
Apprentice
Opcje

Zegarek Samsung Galaxy Watch 4.

Od początku użytkowania mam wyciszony dźwięk, aktywne są tylko wibracje. Dźwięk alarmu / budzika działał jednak normalnie, nawet przy włączonym statusie "nie przeszkadzać". Używam systemowej aplikacji.

Po ostatniej aktualizacji dźwięk w alarmu / budzika nie działa (mimo, że przy ustawianiu alarmu opcja dźwięku jest włączona), gdy dzwonek jest wyciszony do wibracji. Nie pamiętam jak było przed aktualizacją, ale teraz przy wyciszeniu dzwonka opcje ustawienia głośności powiadomień i systemu są nieaktywne.

Ktoś spotkał się z tym problemem?

Screenshot_20230913_144912_settings.pngScreenshot_20230913_144812_alarm.png

0 Like
15 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@abcdef123456 A czy w ogóle masz dźwięk na zegarku? Spróbuj odtworzyć jakiś utwór, albo wejść na YouTube przez przeglądarkę. Totalny brak dźwięku będzie wskazywał na jakiś problem z głośnikiem. Spróbuj zrobić twardy reset zegarka, a jeżeli ten nie pomoże, wtedy kontaktuj się z serwisami.

Reset możesz zrobić przez Galaxy Wearable, ale polecam zrobić pełny z trybu recovery. Instrukcja jest na Watch4 ale działa to i na Watch6.

0 Like
abcdef123456
Journeyman
Opcje
Wszystkie inne dźwięki działają włączam dzwonek i jak ktoś dzwoni czy przychodzi powiadomienie zegarek wydaje sygnał dzwonka lub powiadomienia, odbierałam połączenie też słyszę co mówi, odtwarzam muzykę zapisaną w zegarku też słyszę tą piosenkę, nagrywam w zegarku dyktafonem i te nagranie w zegarku odtwarzam i też słychać co się nagrało. Aby alarmu nie słychać ani w głównej aplikacji ani jak zainstalowałam inną.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@abcdef123456 Sprawdź, czy aplikacja alarmu/zegara ma wszystkie zezwolenia.

0 Like
abcdef123456
Journeyman
Opcje
Już działa
0 Like
KMBak
Explorer
Opcje

Od wczoraj przestały mi działać powiadomienia z aplikacji zegar (samsungowskiej). Króko mówiąc budzik dzwoni na telefonie a na zegarku nie. Oczywiście powiadomienia wszystki włączone i sprawdzone 10 razy. Wszystie inne powiadomienia działają. Korzystam z tego od roku, więc przyzwyczaiłem się do takiego budzenia. A tu lipa. Wczoraj była aktualizacja firmware zegarka, a także aplikacji - może to coś zespuło? 

Oczywiście reinstalowałem aplikację na telefonie, czyściłem jej cache - niestety bez skutku. Budzik na telefonie gra, na zegarku cisza. W akcie desperacji zainstalowalem aplikację zegara od Google (na telefonie) i tu wszystko działa, ale nie da się wyłączyć budzika bezelem, więc wolę Samungowską.

Jak jest u Was? Działa Wam na najaktualniejszych wersjach firmware i aplikacji? A może jest jakieś ukryte miejsce w którym trzeba te apki kopnąć? Choć o kilkunastu latach używania androida i dziesiątek urządzeń od Samsunga uważam, że wiem co nieco o tym sprzęcie i jego konfiguracji. 😞

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@KMBak Jeżeli z uprawnieniami wszystko jest w porządku, to być może jest jakiś problem z synchronizacją - przynajmniej tak to wygląda, a wtdy jedynym rozwiązaniem byłby twardy reset zegarka z recovery.

https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch4-40mm/