Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch Ultra się wyłącza i resetuje

(Temat utworzony: 01-08-2024 09:17 PM)
687 Wyświetlenia
future_creator
Apprentice
Opcje
W ciągu jednego dnia mój watch ultra zresetował się jakieś 4 razy i tyle samo razy się wyłączył. Na forach piszą coś o eSIM ale ja nie używam eSIM. Początkowo nie włączyłem ani eSIM, ani GPSu, ani WiFi. Jadę cały dzień na świeżo odpalonym zegarku. Wstepna konfiguracja i nic więcej. Jedynie Bluetooth łączy go z telefonem. Widzę po forach że mam najnowsza aktualizację... FB. O co chodzi z tymi resetami i wyłączniem z automatu. Przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie dało. Po 21 godzinach i 15 minutach, a w tym czasie łącznie 4 resety i 4 wyłączenia (wszystkie z automatu) zostało mi 48% baterii.
0 Like
AdrianS
Expert
Opcje

Hej @future_creator ,

Aktualizacja za pomocą Smart Switch będzie działała bardzo podobnie jak funkcja "Pobierz i zainstaluj" z zakładki "Aktualizacja oprogramowania", czyli wyszukuje tylko najnowszą aktualizacje dostępną na dane urządzenie, nie musisz pobierać żadnych "paczek" poniżej wysyłam link, który temat aktualizacji zarówno przez urządzenie jaki i Smart Switch dobrze objaśnia:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-aktualizacja-oprogramowania-ur...

Wyślij jaką masz aktualną wersję oprogramowania na zegarku, to sprawdzimy czy nie jest ona najnowszą dostępną. Jeśli tak to w takim razie aktualizacja nie pojawi się zarówno na urządzeniu jak i w Smart Switch.

Pozdrawiam.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@future_creator, Ta wskazówka dotyczy smartfonów. Smartwatche można aktualizować jedynie przez Galaxy Wearable lub z poziomu ustawień zegarka.

0 Like
Lolsloys
Apprentice
Opcje

Witam,

Od kilku dni jestem posiadaczem Galaxy Watch Ultra, zegarek niby fajny ale ma bardzo poważną wadę a raczej oprogramowanie. Co chwila rozłącza z bluetootch z telefonem, po zdjęciu z ręki resetuje ustawienia w Galaxy Wearable. Nie wiem co jest grane, wcześniej miałem Watch'a 5 i nie było tych problemów. Telefon się nie zmienił, jedynie aplikacja (doinstalowałem plugin watch7). Miał ktoś takie problemy?

Pozdrawiam

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lolsloys  Witam 

Z jakim telefonem połączony jest zegarek?

Czy zaktualizowane jest oprogramowanie zegarka oraz aplikacji Wearable do najnowszej wersji?

Lolsloys
Apprentice
Opcje

Redmi 12 Pro

Zaktualizowane.

Znalazłem połowiczne rozwiązanie, wystarczy zainstalować appke na czysto, szybko ustawić swoje ustawienia, potem usunac appke Galaxy Wearable i sparować na nowo telefon z zegarkiem, wtedy wszystko działa i nie rozłącza. Problem leży w oprogramowaniu Samsunga...

0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Nie w oprogramowaniu samsunga, a innej firmie telefonu niż samsunga. Nie od dziś wiadomo, że nie zawsze wszystko poprawnie działa na telefonach innej marki. Jakoś na samsungach nie ma tego problemu. Najczęściej przyczyną rozłączania po czasie jest ubijanie pluginu i wearable działających w tle. Trzeba je dodać do wykluczeń.
DanielR1
Pioneer
Opcje
Mam Samsunga S23 ultra i z nim wszystko działa idealnie . Problem w Twoim telefonie raczej
0 Like
Lolsloys
Apprentice
Opcje

W jaki sposób dodaję się apki do wykluczeń? :smiling-face: 

0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
To już rozpracuj na swoim telefonie. Nie mam pojęcia jak się dodaję do redmi.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lolsloys  napisał(a):

W jaki sposób dodaję się apki do wykluczeń? :smiling-face: 

Zerknij do instrukcji podanych na poniższej stronie

https://dontkillmyapp.com/xiaomi

0 Like