Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch Ultra się wyłącza i resetuje

(Temat utworzony: 01-08-2024 09:17 PM)
688 Wyświetlenia
future_creator
Apprentice
Opcje
W ciągu jednego dnia mój watch ultra zresetował się jakieś 4 razy i tyle samo razy się wyłączył. Na forach piszą coś o eSIM ale ja nie używam eSIM. Początkowo nie włączyłem ani eSIM, ani GPSu, ani WiFi. Jadę cały dzień na świeżo odpalonym zegarku. Wstepna konfiguracja i nic więcej. Jedynie Bluetooth łączy go z telefonem. Widzę po forach że mam najnowsza aktualizację... FB. O co chodzi z tymi resetami i wyłączniem z automatu. Przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie dało. Po 21 godzinach i 15 minutach, a w tym czasie łącznie 4 resety i 4 wyłączenia (wszystkie z automatu) zostało mi 48% baterii.
0 Like
23 Odpowiedzi
Leex
First Poster
Opcje
Tak, problem jest od samego początku. Parowanie z zegarkiem potrzebowało kilkunastu prób, bo ciągle tracił połączenie. Problem ewidentnie dotyczy przesyłu danych, zarówno instalowanie aplikacji, kopii zapasowej, aktualizacji oprogramowania czy nawet głupia synchronizacja w Health powoduje, że zegarek się rozłącza. Nie pomaga reinstalacja wearables ani reset ustawień sieciowych, bo problem nie jest w telefonie, tylko w zegarku. Rozłącza się on również będąc podpiętym nawet tylko do buds 3 pro, czy do innego telefonu. Dodatkowo poteafi sam wyłączyć trening w jego trakcie, zatrzymywać muzykę na słuchawkach albo nawet sam się zresetować. Na razie jestem załamany ilością problemów. Jest jakaś poważna usterka przede wszystkim bluetooth, pewnie czeka mnie reklamacja. 20240821_234718_1000057170_1724276839.jpg1724277575294.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Leex Tutaj jeżeli Ci żdne resety nie pomagają to raczej nie widzę innej opcji. Przed serwisem wiadomo - zrób jeszcze reset fabryczny samego zegarka (Galaxy Wearable > Ustawienia Zegarka > Ogólne > Zeruj). Jeżeli fabryczny robiłeś i nic nie pomogło - to serwis.

future_creator
Apprentice
Opcje
Helo
Update z mojej strony. Zegarek Ultra wrócił po około 2 tygodniach i podobno wymienili płytę główną i baterię. Tak więc świeżutki sprzęcik działa na fabrycznych, niezmienianych przeze mnie ustawieniach od godziny 00:00 na 100% baterii do następnego dnia, do godziny około 18:00, czyli jakies 1 i 3/4 dnia i wtedy mruczy bo jest poniżej 15% baterii. Tyle więc w temacie działania lekko około tygodnia co słyszałem na YouTube. Odnośnie uzytkownia: praca biurowa, raz biegałem z rana 3 km i siłownia 2 godziny po pracy. Przez cały czas trwania testu nie zdejmowałem zegarka. Po wyłączeniu domyślnie uruchomionego wifi, efekt ten sam.
0 Like
future_creator
Apprentice
Opcje
Update 2:
Zegarek o godz. 10:00 naładowany na 100% zakładam na rękę. Godzinę później idę na pieszą trasę górską o długości 13km. Stale działa GPS + WiFi (zapomniałem wyłączyć). Nieco po 2pm schodzę z trasy, a na zegarku 13% baterii. Później podładowuje do 37% i kolejna trasa o długości niecałe 4km - zostało 5% baterii. I wtedy zczaiłem, że to wifi jest włączone. W każdym razie ładowałem go 2 razy jednego dnia.
Kolejnego dnia wytrzymał znowu od około 10 gdzieś do wieczora i zostało mu koło 15% baterii ale już bez wifi.
0 Like