Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch Ultra - problem z ładowaniem.

(Temat utworzony: 13-01-2025 10:30 PM)
329 Wyświetlenia
morowe
First Poster
Opcje
Cześć! 
Od 2 miesięcy jestem posiadaczem S24 Ultra oraz Galaxy Watch Ultra. Problem z ładowaniem pojawił się około miesiąc temu. Zegarek rozładowany do ok 20% położyłem na ładowarce podpięte do oryginalnej kostki Samsunga 45W. Po kilkunastu minutach przechodząc obok zauważyłem wygaszony ekran zegarka. Podniosłem go i okazało sie, że naładował sie do ok 30%. Udało mi sie nawet zarejestrować takie "ładowanie" telefonem. Po ponownym położeniu zegarka na ładowarce doładował się do 100%. Problem raz występował, raz nie. Totalnie losowo. Używałem również ostatni tydzień kostki Samsunga 25W - problem nie występował. Do dziś. Położyłem zegarek na ładowarce przy stanie 11%. Patrzę po jakimś czasie - czarny ekran... podnoszę zegarek i widzę 18%.. szlag mnie trafił. 

Problem zgłaszałem na infolinii Samsunga. Wykonałem wipe cache, reset "prądowy" jak nazwał procedurę konsultant, wykonałem nawet 2 razy factory reset. Dalej to samo. Serwis to ostateczność. Jestem wkurzony, że zegarek za tyle kasy, którym początkowo byłem zachwycony zaczął mnie po prostu drażnić. Średnio podoba mi sie mysl, ze sprzęt który ma 2 miesiące miałby być naprawiany... czy ew. mam szanse na wymianę na egzemplarz wolny od wad gdyby się okazało, że zegarek jest wadliwy? Telefon i zegarek kupiłem poprzez aplikację Samsung Shop.

W związku z powyższym - macie jakieś pomysły bo mi się skończyły?
0 Like
8 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć czy po hard resecie przywracałeś kopię zapasową? Jeżeli tak to wykonaj jeszcze raz hard reset ale teraz nie przywracaj kopii zapasowej. Jeżeli to nie pomoże pozostaje oddać zegarek do serwisu. Zegarek po trafieniu na serwis zostanie naprawiony chyba że naprawa okazałaby się nie możliwa wtedy zegarek zostanie wymieniony na nowy.
0 Like
morowe
First Poster
Opcje
Wykonywałem hard reset bez przywracania kopii zapakowałem. Stawiałem wszystko od nowa. Słabe to jest, że sprzęt po 2 miesiącach będzie "naprawiany".. cóż, człowiek uczy sie na własnych błędach najlepiej.
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Niestety czasami zdarza się że urządzenie posiada wadę fabryczną i zepsuje się po tak krótkim czasie. W innych firmach też takie rzeczy się zdarzają i jest to nieuniknione. W takich sytuacjach trzeba reklamować urządzenie.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@morowe @Wiatrak24  jeżeli wcześniejsze porady nie zadziałały to niestety serwis. Rzadko się tak zdarza ale może się tak zdarzyć że urządzenie niezależnie jakie świeżo po zakupie nie będzie działać lub źle bedzie działać albo nawet w ogóle się nie włączy. Jest to wówczas bardzo denerwujące no ale wówczas pozostaje skorzystanie z gwarancji.

0 Like
morowe
First Poster
Opcje
Update.
Zegarek był w serwisie. Nie stwierdzono żadnej usterki baterii. Problem występuje nadal - jednak sporadycznie. Kilka ładowań przebieglo bez problemu. Ostatnio przy ładowaniu od 12% naładował sie do 17% i ładowanie zostało wstrzymane. Podniosłem go z ładowarki i położyłem ponownie - naładował sie do 100%. Będę testował teraz ładowanie z niskiego stanu baterii, jeżeli problem bedzie sie pojawiał to nie pozostaje nic innego jak serwis. Tylko co w przypadku jak ponownie otrzymam informację, że wg nich wszystko jest ok? (Pokazywałem im nawet nagrany telefonem moment wstrzymanego ładowania).
0 Like
tryb
Student
Opcje
Lipa. Mam to samo. Nie uśmiecha mi się "naprawa" nowego Watch Ultra, która nic nie przyniesie...
0 Like
Tolobanan
First Poster
Opcje
Mam to samo może to jakiś błąd i aktualizacja przyniesie poprawę
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Tolobanan Jeżeli to błąd, to faktycznie warto przesłać raport o błędzie przez Samsung Members.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...