Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch - naliczanie kroków w bezruchu

(Temat utworzony: 01-03-2019 12:47 PM)
2905 Wyświetlenia
musicdjs
Apprentice
Opcje

Witam

Panowie i Panie chciałem się zapytać czy wasz zegarek Galaxy Watch też zlicza kroki gdy siedziemy/siedzicie sobie wygodnie w fotelu i ruszamy/ruszacie ręką tak jakbyśmy spacerowali (ruszanie ręką kilkanaście sekund) ? bo u mnie takie cuda mają miejsce.

Jakby ktoś mógł sprawdzić u Siebie będe wdzieczny.

Szczerze jestem troche zawiedziony taką sytuacją gdyż nie sądziałem iż zegarek naładowany czujnikami, gpsem będzie można tak łatwo oszukać .... chyba że mam coś wyłączone , coś o czym nie wiem....

Pozdrowienia

Sprecyzowałem tytuł na adekwatny do treści posta :smiling-face: /RadekK

0 Like
7 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@musicdjs,  U mnie też tak jest. Założyłem zegarek na ręke i zacząłem nią jednostanie poruszać góra dół. Kroki się naliczały.

Według mnie jest to normalne. Zegarek przecież na jakiejś podstawie musi wykrywać kroki.

musicdjs
Apprentice
Opcje

Dla mnie to wlaśnie to nie jest normalne gdyż po są czujniki i Gpsy żeby wyelinować takie błędy .

A zrób taki test , zacznij chodzić z ręką wzdłuż ciała nie ruszając nią , czy wtedy zliczy Ci kroki nie wykonując żadnego ruchu prócz kroków.

Ale dzięki za sprawdzenie

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

GPS nie jest używany do zliczania kroków.

W ten sam sposób da się też oszukać naliczanie kroków na telefonie.

Jeżeli chcesz mieć dokładny wynik kroków, to nie możesz wykonywać takich ruchów ręką, na której masz założonego Watcha.

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

UlkaKulka
First Poster
Opcje
A podczas jazdy samochodem się wam zaliczają kroki bo mi tak:(
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@UlkaKulka  Nie powinno tak być.  Próbowałeś ponownie uruchamiać zegarek lub resetować?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@UlkaKulka, Może się zdarzyć, że zegarek doliczy jakieś kroki, podczas prowadzenia samochodu. W instrukcji obsługi można znaleźć wzmiankę na ten temat:

obslugi.PNG