Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Fit3 problem z liczeniem kroków

(Temat utworzony: 18-12-2024 07:41 PM)
944 Wyświetlenia
Aniq
Explorer
Opcje

Witam mam problem z liczeniem kroków na opasce fit3. Co prawda pokazuje ona taka samą ilość kroków co aplikacja ale zauważyłam, że nalicza mi kroki nawet kiedy siedzę w samochodzie, a że jestem kurierem to poruszam się ciągle samochodem. Mam jeszcze jedną inna pke na telefonie tzw krokomierz i pokazuje on połowę tych kroków które zlicza opaska. To bardzo duża różnica w krokach. Niech by było 500krokow różnicy to jeszcze rozumiem bo rano nie mam telefonu przy ciele ale nie kroki liczone w tysiącach. Coś tu jest nie tak. Nawet przez noc zrobilam okolo 50 kroków.. Kupiłam opaskę ze względu na kroki właśnie ale jeśli są one sztucznie dodawane to chyba nie ma sensu i trzeba ją zwrócić. Jakieś pomysły?

0 Like
15 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Aniq  Witam

Oprogramowanie w opasce jest najnowsze? Z jakim telefonem jest sparowana opaska?

Aniq
Explorer
Opcje
Z telefonem samsung s20fe5g
Wersja opaski R390XXU0AXHD. Kupiłam ją 2 tyg temu. Miała być pod choinkę ale postanowiła sprawdzić wcześniej jak działa. Założyłam wczoraj (pierwszy raz) ale widzę, że to nie działa tak jak powinno. Dodam, że apka samsung healt wyświetla tą samą liczbę kroków ale problemem jest to, że te kroki są sztucznie dodawane. Np leżę i pach (nie za każdym razem) dostaje 20 kroków więcej. Podczas jazdy autem to samo. Mam z innej apki krokomierz I wskazuje połowę tego dystansu, który rzekomo przebylam z opaską..
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Aniq  Resetowała Pani opaskę

Aniq
Explorer
Opcje
Jak mam to zrobić?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Aniq  

• Przejdź do Ustawień na Galaxy Fit 3.

• Wybierz Ogólne.

• Znajdź i wybierz opcję Resetuj.

• Potwierdź, że chcesz zresetować urządzenie.

Aniq
Explorer
Opcje
Zresetowałam. Pomimo zaznaczenia opcji o nie przywracaniu kopii zapasowej zegarek pokazuje wszystkie kroki z dzisiejszego dnia. Nie wiem czy to wina aplikacji na telefonie czy coś innego. Jedyne co się zmieniło to opaska nie mierzy tętna jak to było wcześniej
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Aniq  trzeba by poobserwować jak teraz będzie z mierzeniem kroków 

Aniq
Explorer
Opcje
Odezwę się jutro odnośnie tego jak będzie mierzył kroki nocą i w ciągu dnia. Narazie dziękuję za pomoc
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Opaska pokazuje kroki, ponieważ pobrała je z telefonu.