Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch - messenger i galeria zdjęć

(Temat utworzony: 05-04-2020 06:40 PM)
37508 Wyświetlenia
Markoslu
Student
Opcje

Witam serdecznie,

starałem się przeszukać całe forum żeby nie zdublowac tematów, na nic takiego nie trafiłem. Jednak jakbym coś przeoczył to przepraszam za dublowanie. Mam dwa problemy z moim Galaxy Watch 46mm (bez LTE)

- pierwszy: powiadomienia messenger. Jak ktoś wysyłla mi wiadomość ze zdjęciem to niestety te zdjęcie nie jest widoczne, jest tylko informacja że dany użytkownik wysłał zdjęcie. W innych aplikacjach działa wszystko ok, czy to w smsach czy na whatsupie. Pytanie czy tak po prostu jest czy można to jakoś zmienić?

- drugi: chciałbym mieć zdalny dostęp do galerii zdjęć jaką mam na telefonie, nie chodzi mi tu o zgrywanie zdjęć na zegarek ale o zwykłe zdalne wejście na telefon, telefon to samsung a70. Jest taka możliwość?

Z góry dziękuję za pomoc

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

🙂

0 Like
Jaa_20
First Poster
Opcje

Jak to ustawiłeś? Mam ten sam problem, kiedy dostaje powiadomienie na msg, to w zegarku wyświetla się od kogo jest wiadomość, ale nie mogę jej otworzyć i odczytać z zegarka. Jest tylko opcja otwórz wiadomość w telefonie. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jaa_20  tak dzieje się tak dlatego że nie ma aplikacji messenger na zegarek z której można by było odpisywać. Widzimy tylko podgląd wiadomości żeby odczytać a gdy chcemy odpisać to z telefonu.

wasiulook
First Poster
Opcje

Mam watch 4 lte, ustawił w telefonie w apce wear powiadomienia- messenger i jak ktoś mi posze na messenger  to powiadomienie mam i mogę zegarkiem odpisać,

20210927_181658.jpg

0 Like
Ernet
Explorer
Opcje

Ale czy da się aby wyświetlał zegarek zdjęcia wysłane z Messengera ?

0 Like
Ernet
Explorer
Opcje

Już jest i wyświetla wiadomości

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ernet  Zdjęć nie wyświetla

BartK
First Poster
Opcje

Cześć,

Nie wiem jak to jest możliwe ale na SM-R865F się wyświetlają. Zegarek sparowany z Samsung A50 najnowszy soft itd...

screen_Messenger.jpg20211203_185308_LI.jpg

Pytanie tylko jak to jest możliwe. Drugi dzień walczę z innym zestawem

A52s 5G + SMR895F - i nic... Masa nerwów, frustracji a taka błaha funkcja raz działa raz nie. Żadna aplikacja w stylu Messenger Lite nie była instalowana...

0 Like
jula2115
Student
Opcje
Ja mogę odpisać z zegarka 😉
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jula2115  to zależy jeszcze z jakiej aplikacji....