12-05-2019 10:34 AM
Witam,
Mam problem z GPS w swoim zegarku, lub po prostu nie wiem jak ustawić jakąś opcję. Podczas automatycznego wykrycia treningu (np jazdy na rowerze) zegarek ani aplikacja w telefonie nie wyświetla mi później przejechanego dystansu. GPS w zegarku jest włączony, aplikacja ma uprawnienia do korzystania z niego ale po przejażdżce nie moge podejrzeć przejechanego dystansu ani podejrzeć trasy na mapie. Czy ktoś sie spotkal z takim problemem?
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
13-06-2019 05:52 PM
@xmn, Ustawienia te są zapamiętywane, więc nie musisz ich zmieniać przed każdym rozpoczęciem treningu.
25-09-2019 07:08 PM
Witam mam podobny problem jak koldzy tylko umnie to rozwiazanie nie działa mam cały zas tak ustawione a na zegarku dioda gps cały czas miga co może być trgo przyczyną. Zegatrk to active 2
25-09-2019 11:32 PM
@feniks1986, Czy ten problem występuje także jeżeli zegarek jest rozłączony z telefonem ?
26-09-2019 06:03 AM
Tak zrobiłem twardy reset i dalej jest to samo na mapach hero wego też nie łapie sygnału gps 😞
26-09-2019 09:25 AM
Zrobiłem twardy reset który nie pomógł. Sprawdzałem łapanie GPS na samsung health oraz na hero wego, na GPS w telefonie włączone jak i na wyłączonym brak sygnału (w zegarku oczywiście lokalizacje włączone) , zegarek rozłączony od telefony dalej nie było sygnały dopiero po zmianie w sposobie metody lokalizacji z GPS i sieci bezprzewodowe na samo GPS zegarek zaczął pokazywać swoje położenie.
Coś nie tak musi być w oprogramowaniu zegarka skoro tak sie dzieje.
26-09-2019 09:54 AM
@feniks1986, Dobrze, że ostatenie udało się znaleźć rozwiązanie. Zachęcam również do zgłoszenia tego błędu za pomocą aplikacji Samsung Members.
26-09-2019 10:16 AM
26-09-2019 10:30 AM
Mam dokładnie ten sam problem po ostatniej aktualizacji oprogramowania zegraka
12-10-2019 11:24 PM
Hej. Uzywal active2 wraz z iphone.
szczerze to kupilem ten zegarek ze wzgledu na ponoc dobra integracje z ios i sledzenie aktywnosci i sportu. A jest porazka. Zegarek nie laczy sie ze strava (samsung health) tylko trzeba uzywac apki stravy na zegarku ktora jest badziewna (i nie ma np plywania).
ale do meritum. Mam ustawione wszystko tak jak piszecie. Probowalem na ustawieniach 'tylko gps' i 'gps i sieci'. A w telefonie w apk mam wlaczona lokalizacje. zarowno przy samoczynnym starcie treningu jak i recznym gps nie dziala tylko ciagle miga.
to samo dotyczy apek stricte gpsowych - tez nie dzialaja.
mega rozczarowanie sprzetem za ponad tysiaka...
12-10-2019 11:50 PM
@Adambana Czy firma Samsung zalecę urządzenia active2 wraz z Iphone ?