Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch a tatuaż

(Temat utworzony: 19-07-2022 06:54 AM)
6147 Wyświetlenia
zenonw
Journeyman
Opcje

Witam 

Mam tatuaz na ręce i widać przez to nie działa mi always on display oraz nie przychodzą powiadomienia , czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu ?

Przejdź do rozwiązania
76 Odpowiedzi
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Samsung podaje, że w przypadku tatuaży należy wyłączyć opcję wykrywania założenia zegarka.
Watch ultra ma inne czujniki, więc nie sugeruje się tym, że piątka działa bez zarzutów.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_mTn37oC, W Galaxy Watch Ultra oraz Watch7 zastosowano nowy czujnik BioActive i to jest powód, dla którego Watch5 mógł radzić sobie lepiej na skórze z tatuażem.

extrimus2003
Student
Opcje
Czy tylko ja mam problem z czujnikiem tętna , poziomu stresu etc.? 
Zegarek założony prawidłowo a wyświetla się komunikat o jego nieprawidłowym położeniu na nadgarstku. Zegarek mam od 2 dni i jest zaktualizowany do najnowszej wersji. Być może jest to problem z oprogramowaniem i może problem będzie rozwiązany przy następnej aktualizacji ale przy takim sprzęcie i jego cenie nie powinno być takich problemów i jestem bardzo zniesmaczony 

image

0 Like
Anessal
Voyager
Opcje
Puknij ok zjedź do dołu z tą informacją na dole powinno się pojawić zacznij, na początku gw6 też mnie uczył kilka razy i przestał
0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Z tego co się orientuję tatuaże mocno utrudniają pomiary. Ale radzę się przyzwyczaić, ja w swoim GW 5 pro od samego początku do teraz praktycznie nie mogę zmierzyć poziomu tlenu we krwi (1 na 10 prób udanych)
extrimus2003
Student
Opcje
Chyba trafiona uwaga. Założyłem zegarek na prawą rękę gdzie nie mam tatuaży i odrazu zaskoczyło
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Kiedyś nawet jakaś aktualizacja wprowadzała "ulepszone pomiary" dla ludzi z tatuażami w miejscu zegarka. Pewnie i do tego kiedyś taką aaktualizacja będzie ale mimo wszystko pomiary będą na pewno utrudnione i pewnie nierzadko gorsze przez tatuaż
0 Like
speeedgo
Pioneer
Opcje
Myślę, że dobrym pomysłem będzie wyłączenie wykrywania nadgarstka: Bezpieczeństwo i prywatność -> Wykrywanie nadgarstka (przynajmniej w One UI 5 Watch)
Spontan420
Apprentice
Opcje

Mam Huawei ultimate watch i tatuaże na obu rękach i jest problem z wykrywaniem pulsu, snu itd. Przykleiłem naklejkę epoksydowa i jest bardzo duża poprawa (mierzyłem z ciśnieniomierzem, pomiary się zgadzają). Poprostu jest dużo mniej przerw odczytu z naklejka niż bez. Ale ogólnie nie jestem zadowolony z zegarka, nie ma sklepu play, przeglądarki i inne takie na których mi zależało funkcjach. Właśnie zamówiłem watch7 

0 Like
rob3rt
Journeyman
Opcje
Witam, kupilem galaxy watch 7 i czujnik nie działa na moich rękach, mam tatuaże. Sprawdzałem również galaxy watch 5 i 6 i one działają poprawnie. Dziwne, że nowszy czujnik nie mierzy a starsze tak. Może to jest kwestja oprogramowania?
Czy Samsung Wie o tym problemie?
Kiddy można spodziewać aktualizacji oprogramowania?
Dziękuję R.
0 Like