Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch a tatuaż

(Temat utworzony: 19-07-2022 06:54 AM)
6162 Wyświetlenia
zenonw
Journeyman
Opcje

Witam 

Mam tatuaz na ręce i widać przez to nie działa mi always on display oraz nie przychodzą powiadomienia , czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu ?

Przejdź do rozwiązania
76 Odpowiedzi
JCh97
Explorer
Opcje
Witam , mój zegarek nie wykrywa tego że jest na ręce i nie otrzymuje żadnych powiadomień, mam w tym miejscu tatuaże i wiem że przez to może się tak dziać. 
Gdzie w ustawieniach mogę wyłączyć wykrywanie nadgarstka? bo tak jest napisane żeby to wylaczyc wtedy będzie działać, ale za żadne skarby nie mogę znaleźć takiej funkcji jak " wyłącz wykrywanie nadgarstka " . Ktoś wie jak to zrobić?
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@JCh97, zerknij do ostatniej wiadomości @kamil40013 w tym wątku: https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/galaxy-watch-4-classic-a-tatuaz/m-p/8643023/highlight/tr...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Luki1995
Explorer
Opcje
Znalazłem tylko taką informację

"Należy pamiętać, że tatuaże, ślady i włosy na nadgarstku w miejscu noszenia Fit mogą mieć wpływ na rozpoznawanie i działanie Fit. Rozważ noszenie Fit na nadgarstku, który nie zakłóca jego funkcji. Wykonując poniższe kroki, możesz zapewnić dokładniejsze pomiary podczas noszenia smartwatcha Samsung Galaxy Fit 3."
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Luki1995, W ustawieniach opaski Galaxy Fit 3 możesz wyłączyć wykrywanie nadgarstka. Pomoże to jedynie na niedziałające powiadomienia, ponieważ opaska będzie myślała, że jest założona.

Ustawienia --> Bezpieczeństwo i prywatność --> wyłącz Wykrywanie nadgarstka

Na pomiary nie ma żadnego sposobu, jeśli tatuaż je blokuje.

Luki1995
Explorer
Opcje
Na pomiarach mi właśnie najbardziej zależy ze względu na uprawnienie sportu, trudno dziękuję za odpowiedź.
0 Like
TenTaki
Troubleshooter
Opcje
Wszystkie pomiary są realizowane na zasadzie analizy światła przenikającego skórę, więc nie ma szans na poprawne działanie na obszarach z skórą wysyconą barwnikiem.
Members_mTn37oC
First Poster
Opcje

Witam.
Kilka dni testuję galaxy watch ultra i zegarek ma problemy z wykryciem nadgarstka. Na lewym praktycznie nie dostaję połowy powiadomień (w Wearable jest odnotowane że zegarka przy tych powiadomieniach nie było na ręku) natomiast snu na 3 noce nie wykrył ani razu. 
Na prawym sytuacja wygląda już trochę lepiej bo większość dociera i sporadycznie coś nie dociera, Sen wyłapał w niemalże 70%. 
Do tej pory używałem galaxy watch 5 pro i nie ma tu takich problemów.
Dodam od razu że oczywiście czyściłem wielokrotnie czujniki, kombinowałem ze stopniem zaciśnięcia paska na nadgarstku. Opcje oczywiście są aktywne takie jak pomiar snu czy powiadomienia. Ustawiałem również stronę nadgarstka oraz przycisku w ustawieniach.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_mTn37oC, Czy na lewym nadgarstku posiadasz tatuaż lub znamię ?

0 Like
Members_mTn37oC
First Poster
Opcje

Mam tatuaże na obydwu rękach - tak więc bez związku raczej. Tym bardziej że watch 5 nie ma takich problemów

0 Like
TenTaki
Troubleshooter
Opcje
Może wadliwy egzemplarz.
A pozatym tatuaże też mają związek bo pomiary robione są optycznie a nie elektrycznie (jedynie skład ciała i ekg jest pomiarem elektrycznym).

0 Like