Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch a tatuaż

(Temat utworzony: 08-08-2022 09:58 PM)
695 Wyświetlenia
zenonw
Journeyman
Opcje

Witam 

Mam tatuaz na ręce i widać przez to nie działa mi always on display oraz nie przychodzą powiadomienia , czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu ?

76 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zenonw  Najlepiej oddać go do serwisu, prędzej czujniki mogą nie działać ale nie powiadomienia przez tatuaż, które idą przez bluetooth....

zenonw
Journeyman
Opcje
Tylko tylko ze powiadomienia działają tylko jak zegarek jest zalozony a jak przez tatuaz czujnik nie wykrywa że jest na ręce to wtedy to nie dziala
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Czyli jednak rzeczywiście tak jest....

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Z tego wynika że na dzień dzisiejszy nie ma rozwiązania...

Mighn
Big Cheese
Opcje
Zegarek ubrany na tatuaż nie wykrywa pulsu, więc wchodzi w taki tryb, jak by był zdjęty z ręki - czyli wyłącza większość funkcji.
0 Like
Rozwiązanie
zenonw
Journeyman
Opcje
Oficjalna odpowiedź od Samsung : Nawiązując do wczorajszej rozmowy, przekazuję, iż Watch 4 Classic i inne Watche Galaxy mogą mieć problem z odczytem i funkcjami przy posiadaniu tatuaży.

Dzieje się tak dlatego, że działanie czujnika pod zegarkiem opiera się na wykorzystywaniu światła i jego precyzja zależy od czynników fizycznych, które wpływają na pochłanianie i odbicie światła.

Światło czujnika może nie przechodzić przez tatuaże i stąd problem z funkcjonowaniem.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zenonw  Dzięki za informacje 👍

damianemm
Student
Opcje

Witam. Zostałem szczęśliwym bądź nieszczęśliwym posiadaczem nowego smartwacha galaxy watch 4. Od początku mam problem z powiadomieniami. Czytałem tutaj posty o resetach itp itd. Zaniosłem nawet do serwisu wcelu wgrania nowego oprogramowania. Lecz też nie pomogło. Wyczytałem również że może być problem gdy jest tatuaż na nadgarstku, i tu jest pies pogrzebany. Ponieważ na obu nadgarstkach posiadam tatuaże. Nie doczytałem czy da się ten problem jakoś obejść? Proszę o pomoc 

0 Like
nesiasps
Voyager
Opcje
Daj komuś ponosić z dzień i się okaże czy to wina tatuaża czy problem sprzętowy..
0 Like
zayebisty
Student
Opcje
Tatuaż może mieć wpływ na czujniki ale nie same powiadomienia
0 Like