Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 7 problem z portfelem Google

(Temat utworzony: 23-12-2024 07:54 PM)
435 Wyświetlenia
AndrewLordSith
Journeyman
Opcje
Witam. Niestety w żaden sposób nie mogę dodać karty płatniczej do portfela na zegarku. W telefonie płatności działają normalnie. Na zegarku mam to samo konto google. Jednak nie moge dodać karty z ani jednego banku. Za każdym razem po połączeniu z bankiem jest błąd I nie pozwala mi dodać karty. Nie mogę również dodać nowych kart, których nie miałem wcześniej w portfelu google. 
Proszę o pomoc bo nie mogę uruchomić płatności.
13 Odpowiedzi
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam proszę wykonać zabieg Wipe Cache Partition zegarka.
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/poradnik-galaxy-watch-soft-hard-reset-i-wipe-cache-parti...
0 Like
AndrewLordSith
Journeyman
Opcje
Dziękuję za poradę. Niestety nie pomogło. Za każdym razem otrzymuję taki komunikat:
1734979674546.jpg
0 Like
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
Proszę spróbować reinstalacji Portfela Google na zegarku.
0 Like
AndrewLordSith
Journeyman
Opcje
Próbowałem tego najpierw niestety nie pomogło. Usunąłem i dodałem ponownie konto google na zegarku i też bez zmian
0 Like
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
Proszę jeszcze uruchomić ponownie telefon i zegarek. Jeżeli to nie pomoże proszę wyczyścić dane aplikacji Wearable oraz wykonać hard reset zegarka bez przywracania kopii zapasowej.
Czyszczenie danych:
Ustawienia --> Aplikacje --> Wearable --> Pamięć --> Wyczyść dane
Hard reset zegarka:
Ustawienia --> Ogólne --> Zeruj.
0 Like
AndrewLordSith
Journeyman
Opcje
Uruchomienie ponowne nie pomogło... zresetowałem całkowicie aplikacje portfel na telefonie i w zegarku i nadal to samo... spróbuję jeszcze z tym resetem bez przywracania ustawien z kopii.
0 Like
AndrewLordSith
Journeyman
Opcje
Reset zegarka z niestety też nie pomogł. Mam cały czas ten sam komunikat
0 Like
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Witam, jeżeli resety nie pomogły to najprawdopodobniej coś z zegarkiem jest nie tak. Proszę zgłosić problem do Samsunga i zaczekać parę dni. Jeżeli nic nie pomoże to do serwisu. https://www.samsung.com/pl/support/zgloszenie-naprawy/autoryzowane-punkty-serwisowe/
0 Like
Anessal
Voyager
Opcje
Pewnie głupia uwaga, mi żeby dołączyć karty najpierw wymagało zabezpieczenia zegarka pinem albo wzorem, rozumiem że zegarek jest tym zabezpieczony? A potem karty wgrane na telefonie pojawiły się w portfelu na zegarku w5 i wszystko działa nic nie musiałam wgrywać
0 Like