Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 5 - nie mierzy pulsu spoczynkowego

(Temat utworzony: 25-11-2022 02:23 PM)
857 Wyświetlenia
kukisp
Journeyman
Opcje
Hej, posiadam gw5 44mm od 2 miesięcy, od samego początku jest problem z mierzeniem pulsu spoczynkowego. Pomiar ustawiony  jest na 10 minut w bezruchu. Zegarek mierzy puls do przez jakiś czas np. 2 godziny, po zdjęciu zegarka i ponownie go założeniu mierzenie już nie działa. Pomaga tylko restart urządzenia. Ale tylko znowu jak wyżej na jakiś czas 
Wyłączyłem wszystkie automatyczne rejestrowanie aktywności ale nie pomogło. 
Ma ktoś tak ? Wkurza mnie to i rozważam oddanie zegarka na gwarancję bo po co funkcja skoro nie działa. 

image
Jak widać ubrałem zegarek dziś i ani razu nie zmierzył pulsu, a siedzę przy biurku...

image

4 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę zresetować zegarek bez przywracania kopii zapasowej
kukisp
Journeyman
Opcje
Właśnie zrestartowałem i ponownie połączyłem z telefonem. Natazie mierzy co 10 minut. Zobaczymy jak będzie później.
0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Witam. Od jakiegoś miesiąca mam irytujący problem z pomiarem pulsu. Ustawiony na ciągły pomiar i mimo to czasem się zawiesza i nie mierzy nawet po kliknięciu w puls,czekam 5 min z migająca cyferka z ostatniego pomiaru i nic. Odkąd problem zacza występować (około miesiac) już 4 razy mi się tak zawiesił. Uruchomienie ponowne pomaga ale problem wraca. Co dziwnego 3 razy zawiesił się przy pulsie 113 a raz przy 112. Ma ktoś podobny problem? Macie na Ti jakieś rozwiązanie oprócz przywracania do ustawień fabrycznych ?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Piwkoo Na tego rodzaju błędy reset fabryczny jest zazwyczaj koniecznością. Możesz jednak jeszcze spróbować opcji w trybie recovery: "Wipe Cache" - zamiast "Wipe Data". Wipe Cache usuwa tylko pamięć podręczną (bez znaczenia dla użytkownika), a zostawia normalną pamięć. Z kolei Wipe Data resetuje wszystko. Zrób wszystko tak, jak jest w poradniku, tylko na koniec wybierz "Wipe Cache Partition":

https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch5-pro/reset-fabryczny/