Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch4 jak odblokować zegarek

(Temat utworzony: 08-12-2022 11:29 AM)
3813 Wyświetlenia
Ludes666
First Poster
Opcje

Wie ktoś jak odblokować smartwatcha bez pomocy wzoru, ponieważ go zapomniałem?

9 Odpowiedzi
AdamZF
Voyager
Opcje
Cześ, na stronie internetowej Samsunga możesz znaleźć informację, że w takim wypadku trzeba przywrócić zegerak do ustawień fabrycznych. Tutaj link do oficjalnej instrukcji https://www.samsung.com/us/support/troubleshooting/TSG01003137/
Davidofskyyyyy
First Poster
Opcje
Witam, 
Kolega ma Samsung Galaxy Watch od kilku miesięcy. Pojawił się problem z odblokowaniem go nie działa wzór, pomimo tego że wcześniej działał prawidłowo. Dodatkowo pojawiły się plamy w innych konfiguracjach przy próbie odblokowania, a w innej przy próbie wyłączenia w czym może być problem ?

image

image

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Davidofskyyyyy  Witam

Jeżeli nie jesteśmy w stanie go odblokować to trzeba będzie ponownie wgrać oprogramowanie.

Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Według mnie problem dotyczy wyświetlacza. Generalnie udałbym się do najbliższego punktu serwisowego 👀

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
yorqe
Apprentice
Opcje

Cześć. Syn grzebał coś w ustawieniach zegarka, podobno niechcący ustawił symbol blokady którego oczywiście nie zapamiętał. Twierdzi że zrobił hard reset zegarka ale teraz przy próbie sparowania go z telefonem w Wearable prosi o narysowanie symbolu aby odblokować zegarek. Jest też do wyboru odblokowanie poprzez zalogowanie się na konto google, jednak konto które było dodane do zegarka było kontem szkolnym ze starej szkoły syna i jest ono już nieaktywne. Do wyboru jest też konto syna które połączone jest z aplikacją Family Link i pokazuje się informacje że to konto nie jest obsługiwane. Nie mam już pomysłu jak to ogarnąć. Macie może jakieś pomysły?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@yorqe Prawdopodobnie blokada przeciwkradzieżowa. Póki był sparowany z telefonem, to można byłoby jeszcze przez telefon w aplikacji Galaxy Wearable zdjąć blokadę. Teraz trzeba zanieść sprzęt do serwisu z dowodem zakupu, żeby tam się tym zajęli. Tu znajdziesz serwisy:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
yorqe
Apprentice
Opcje
Zgadza się. Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli to samo. Jeśli zefarek jest na gwarancji to wgrywają soft za free, jeśli po to koszt 99zł. Oczywiście konieczny dowód zakupu zegatka
0 Like
cwerty
First Poster
Opcje
Dzień dobry, nie mogę odblokować zegarek smart watch galaxy 4. Nie pasuje się z telefonem
A hasło graficzne niestety zapomniałam
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@cwerty, Pozostaje wykonać hard reset z poziomu recovery menu i liczyć na to, że zegarek po nim poprosi o zalogowanie się do konta Samsung/Google, a nie o poprzednio używany wzór. 

[Poradnik] [Galaxy Watch] Soft / Hard Reset i Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/poradnik-galaxy-watch-soft-hard-reset-i-wipe-cache-parti...