03-10-2019 09:00 PM
Witam,
Posiadam Galaxy watch 42 mm, sciagnelam aplikacje Tidal, połączyłam słuchawki przez Bluetooth (JBL), chciałam iść biegać ale Tidal co chwilę się wyłączal i na zegarku pojawiał się komunikat sprawdź połączenie, natomiast słyszałam w słuchawkach komunikaty o przebiegnjetych kilometrach.
Czy to że nie mogłam słychsc muzyki zależy od aplikacji Tidal czy od tego że słuchawki są JBL, a nie Samsunga?
03-10-2019 09:04 PM
@Enkelyi Rozumiem że aplikacja Tidal jest zainstalowana na zegarku a słuchawki również są połączone z zegarkiem?
03-10-2019 09:12 PM
Tak
03-10-2019 09:19 PM
@Enkelyi Wygląda to na problem po stronie aplikacji.
03-10-2019 09:37 PM
@Enkelyi Sprawdziłem przed chwilą u siebie takie samo połączenie tylko z innymi słuchawkami i na razie wszystko działa poprawnie. Jeżeli u Ciebie cały czas taki problem występuje spróbuj ponownie zainstalować aplikację, jeżeli nie przyniesie ten sposób efektów to możesz zgłosić nieprawidłowe działanie aplikacji bezpośrednio do supportu aplikacji.
03-10-2019 09:42 PM
Dzieki
W domu działało super, problem się pojawił jak zaczęłam biec na dworze. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy też może coś ma wspólnego.
Jutro to po sprawdzam.
13-10-2019 08:17 AM
Problem nie polegał ani w aplikacji ani w słuchawkach. Jak byłam w domu i zegarek był połączony przez Bluetooth z telefonem to Tidal działał bo był dostęp do internetu. Na dworze nie było połączenia. Należało sciagnac w domu dana płytę w aplikacji Tidal na zegarku, a następnie w ustawieniach włączyć tryb offline i problem zniknął
14-10-2019 12:33 PM
Czyli logiczne, utwory były na bieżąco streamowane z sieci. Nie miało więc prawa zadziałać odtwarzanie bez fizycznych plików na urządzeniu. 😉
Oby twoja odpowiedź pomogła innym. 👍