Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch - problem z wysokościomierzem w Samsung Health

(Temat utworzony: 05-10-2019 07:12 PM)
1757 Wyświetlenia
Facetos
Pathfinder
Opcje

Witam. Odkryłem dziwną przypadłość w Samsung Health. Po uruchomieniu treningu w zegarku (wędrowanie po górach), wysokościomierz w aplikacji po przekroczeniu 1000m n.p.m. przestaje wskazywać dalszy wzrost wysokości. Poza wskazaniami wysokości w aplikacji działa wszystko ok.

Dodam, że wysokościomierz barometryczny działa bez zarzutu i ten z aplikacji Samsung Health w telefonie również.

Czy przeinstalowanie apki SH w zegarku coś pomoże? 

0 Like
6 Odpowiedzi
EwaK
Hotshot
Opcje

@Facetos powinno pomóc. Sprawdź i daj znać jak będzie wyglądało :smiling-face:

0 Like
Facetos
Pathfinder
Opcje

@EwaK  spróbuję, ale będzie ciężko to sprawdzić, bo musiałbym znaleźć się gdzieś na wysokości ponad 1000m n.p.m., mimo wszystko jak tylko uda mi się to sprawdzić to dam znać.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Facetos domyślam się, że ciężko to sprawdzić z dnia na dzień :face-with-tears-of-joy:

0 Like
Facetos
Pathfinder
Opcje

Przetestowałem wysokościomierz z SH. Teraz działa. Problemem jest tylko to , że zaniża wysokość o 60-100 m. Trochę to dziwne, bo wysokościomierz barometryczny w zegarku działa i wskazuje prawidłowo.

Nie przeinstalowałem apki SH w telefonie ani w zegarku. Zmieniłem tylko ustawienie w zegarku w konkretnym treningu, wysoką dokładność gps.

Moim zdaniem aplikacja SH jest skopana i pokazuje błędne wartości np. wysokość n.p.m.

0 Like
PaulinaŁ
Pioneer
Opcje

Cześć @Facetos ,

Nie wiem, czy zwiększyłeś dokładność lokalizacji w telefonie, ale sprawdź te dwa sposoby. 1) Przytrzymaj dłużej ikonę lokalizacji na górnym pasku > Zwiększ dokładność > włącz oba rodzaje skanowania. 2) Przytrzymaj dłużej ikonę lokalizacji na górnym pasku > Dokładność lokalizacji Google > Zwiększ dokładność lokalizacji. 

Daj znać, czy już to robiłeś, a jeśli nie, to jak efekty :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like! :smiling-face:

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
Facetos
Pathfinder
Opcje

Cześć @PaulinaŁ  

dziękuję Ci za pomoc. Część z tych rzeczy, o ktorych wspomniałaś w poście miałem włączone, resztę włączyłem. Jak tylko sprawdzę efekty to dam znać.

Pozdrawiam

0 Like