Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 4 Wykrywanie chrapania

(Temat utworzony: 11-09-2021 08:05 PM)
2965 Wyświetlenia
Richard89
Explorer
Opcje

Witam mam pytanie odnośnie opcji wykrywania chrapania, czy to normalne ze podczas nagrania z chrapania towarzyszy temu dziwny "elektroniczny dzwięk" ?

pioterr042004
Apprentice
Opcje
Jest tylko EKG i pomiar ciśnienia...
pioterr042004
Apprentice
Opcje
A ok już wiem...
Zainstalowaniem Samsung Health Monitor a jest jeszcze inna Samsung Health ... 🙃
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pioterr042004 W zakładce Sen?

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pioterr042004 Tak, zgadza się, potrzebna jest jeszcze aplikacji Samsung Health.

Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Spróbuj zadać Samsung Heath jak przedmówca dodatkową zakładkę ewentualnie Wyczyść Cash i dane aplikacji na zegarku i w telefonie i ustaw wszystko od nowa
0 Like
Zbigniew-W5
Journeyman
Opcje
Watch5 pro LTE i S22 - oba ustawione do wykrywania chrapania w trybie "zawsze". Uprawnienia Samsung Health do mikrofonu nadane. Oba urządzenia połączone po Bluetooth na noc, podczas dnia z resztą też. Jednak co noc jest komunikat "nie można wykryć chrapania." Czy wiadomo co ma zakomunikować smartfon gdy rzeczywiście podczas snu chrapanie nie wystąpiło? Czy można jeszcze coś doustawiać? Pytam gdyż niecały rok temu miałem egzemplarz modelu watch5 pro LTE w dystrybucji brytyjskiej i ten sam smartfon S22 wtedy zarestrowywał chrapanie codziennie. Teraz natomiast mam watch5 pro LTE w dystrybucji polskiej, zupełnie nowy, kupiony tydzień temu, 5 stycznia 2024, no i S22 chrapania nie rejestruje.
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Wykrywanie chrapania odbywa się z pomocą mikrofonu ze smartfona, dlatego też musi on być włączony, a urządzenie musi być blisko zegarka. W sytuacji braku wykrycia chrapanie otrzymujemy komunikat "Chrapanie - Nie wykryto" bądź "Brak danych o chrapaniu".

Może masz wyłączony Mikrofon w nocy 🤔
0 Like
adwis1
Apprentice
Opcje
Może nie chrapiesz ;). Tak na poważnie to daj na reklamacje niech spr
0 Like
Zbigniew-W5
Journeyman
Opcje
Na noc mam włączony tryb sen,w którym tryb dźwięku i głośność ustawione jest na "wycisz". Czy to oznacza, że mikrofon automatycznie też przechodzi w stan wycisz? Myślę, że nie gdyż tą wiadomość piszę będąc w trybie sen gdzie właśnie dźwięk ustawiony jest na "wycisz" a korzystam z mikrofonu mówiąc do smartfona, który przetwarza mowę na dźwięk więc mikrofon działa w trybie wycisz dźwięk. Smartfon jest blisko zegarka, a zegarek jest oczywiście na ręce.
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
To myślę, że w tej sytuacji przydałoby się zrobić Reset zegarka i czyszczenie danych aplikacji Samsung Health w telefonie badz jej ponowne zainstalowanie i jeśli, to nie pomoże, to udałbym się do autoryzowanego serwisu.
0 Like