Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 4 - podłączenie słuchawek

(Temat utworzony: 03-12-2021 07:15 AM)
2797 Wyświetlenia
soska4
Apprentice
Opcje
Mam problem z połączeniem moich słuchawek bluetooth do smartwatcha. Słuchawki bez problemu łącza się z telefonem Galaxy (tak więc bluetooth w nich działa) natomiast zegarek ich nie widzi. Po kliknięciu skanuj słuchawki nie pokazują się na liście, za co pokazuje się np telewizor (a więc bluetooth w zegarku również działa). Słuchawki są innej firmy niż samsung i teraz się zastanawiam czy nałożone zostało ograniczenie na znajdywanie urządzeń innych niż samsung czy po prostu zegarek nie działa w pełni sprawnie.
0 Like
14 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
A słuchawki są w trybie parowania ?
soska4
Apprentice
Opcje
Jasne, że tak
I tak jak pisałam w trybie parowania wszystkie telefony w domu je widzą (sprawdzałam na trzech) ale zegarek nie 😞
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@soska4  Cześć

Ciężko stwierdzić czy problem jest po stronie słuchawek czy zegarka. Na pewno do pełnej współpracy zegarek jest dostosowany ze słuchawkami Buds.

soska4
Apprentice
Opcje
A to się domyślam. Ale generalnie nie ma jakiś blokad na łączenie się z innymi. Dobrze rozumiem?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@soska4  Nie ma blokad, po prostu producent słuchawki nie ma obowiązku dostosowywać wszystkich funkcji swoich do urządzenia innego producenta. Np. są pewne rozwiązania jak dzwięki otoczenia lub wyciszanie i na słuchawkach Samsung będzie to bardzo dobrze działało ponieważ producent zadbał o to aby te urządzenia idealnie ze sobą działały. Jeżeli będziemy mieć inny telefon to słuchawki sparujemy ale właśnie takie rzeczy mogą działać jakiś czas, po jakiejś aktualizacji już nie, albo będzie działało to źle.

Dlatego często się mówi że najlepiej kupować akcesoria do swojego telefonu tego samego producenta.

Czarusia78
Explorer
Opcje
Ja mam słuchawki bezprzewodowe też innej firmy niż Samsung i nie ma problemu z połączeniem z zegarkiem Watch4. Miałam taki problem z połączeniem słuchawek na Watch ale wynikło to z tego że słuchawki bezprzewodowe łączyły się automatycznie z telefonem, wtedy trza anulować połączenie z słuchawkami w telefonie i powinno być ok z połączeniem słuchawek z zegarkiem.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Czarusia78  tak dokładnie również trzeba sprawdzić czy słuchawki nie łączą nam się automatycznie z telefonem.

Świetnie że działają, jak widać różnie to może być w przypadku dwóch różnych producentów.

Bartosz_G
First Poster
Opcje

Ja mam z kolei taki problem, że słuchawki łączą się z zegarkiem, można słuchać muzykę, ale jak chce połączyć się z kimś telefonicznie to przez słuchawki nie da się rozmawiac tylko wszystko leci przez głośniczek i mikrofon zegarka. Słuchawki JBL. Jakiś pomysł co sprawdzic/zmienić?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartosz_G  Ciężko powiedzieć po czyjej stronie jest problem, może być albo po stronie słuchawek albo zegarka. Trzeba resetować obydwa urządzenia i ponownie parować.

Ja polecam mimo wszystko łączyć słuchawki z telefonem a zegarek wykorzystywać ewentualnie do sterowania muzyką. Na pewno będzie tak łatwiej i szybciej a poza tym lepsza jakość dzwięku.

0 Like