Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Whatsapp nie dzwoni na zegarku

(Temat utworzony: 03-02-2024 06:36 PM)
1996 Wyświetlenia
kamiljuku
Apprentice
Opcje

Dzień dobry,

mam taki problem z zegarkiem galaxy Watch 5 że pomimo udzielenia wszystkich zgód zegarek nie pokazuje mi połączeń przychodzących z whatsappa… czytając forum robiłem te triki z wyłączaniem, włączaniem, reinstalacją whatsappa na zegarku, aplikacji wearable, ale dalej to samo. Wspomnę tylko że wiadomości whatsapp normalnie przychodzą, mogę odpisać, widzę zdjęcia itp, tylko tych połączeń nie pokazuje… dodam że mam telefon Xiaomi z aktualnym Androidem. 
proszę o pomoc.

12 Odpowiedzi
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Może coś w aplikacji whatsapp jest wyłączone, ale myślę że dobrym rozwiązaniem będzie poszperanie w ustawieniach i wybranie aplikacji do dzwonienia (albo jakoś tak) jako whatsapp
0 Like
KoLoLoLo
Helping Hand
Opcje

Podepnę się pod temat.

Czy u Was na Watch 5 Pro rozpoznaje kontakty jak ktoś dzwoni na WhatsApp, czy tylko numer pokazuje?

#K#O#L#O#L#O#L#O#
0 Like
kamiljuku
Apprentice
Opcje
  • Niestety to nie pomogło. Jakies inne pomysły?
0 Like
kamiljuku
Apprentice
Opcje

No mi akurat nic nie pokazuje więc nie pomogę 🙃

0 Like
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Proponuję kontakt z supportem whatsappa, jeśli oni nic nie zdziałają kontakt z supportem samsunga
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@KoLoLoLo Z tego co widzę, jest błąd związany z ostatnią aktualizacją, najpewniej dotyczący kodów kierunkowych. Zamiast "+48-reszta numeru", na zegarek transferowane jest po prostu "48-reszta numeru" i ta jedna mała zmiana znaków powoduje problemy. Być może rozwiąże to kolejna aktualizacja, ale dla pewności przesłałbym raport o błędach:

Galaxy Wearable > 3 kreski u góry po lewej stronie > Zębatka > Kontakt z nami > Raporty o błędach.

KoLoLoLo
Helping Hand
Opcje

Sprawdziłem u siebie jak są zapisane kontakty, każdy ma +48 lub +44.

Zrobiłem test i dla dzwoniących z +48 zegarek rozpoznaje kontakt, dla +44 nie rozpoznaje kontaktu i wyświetla tylko numer.

#K#O#L#O#L#O#L#O#
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@KoLoLoLo A testowałeś mając zapisany kontakt zarówno z +44 jak i po prostu 44? Masz możliwość przetestowania tego w ten sposób? Bo w innym wypadku chyba pozostaje tylko raport o błędach i czekanie na poprawienie błędu:

Galaxy Wearable > 3 kreski u góry po prawej stronie > Trybik > Kontakt z nami > Raporty o błędach.

0 Like
KoLoLoLo
Helping Hand
Opcje

Pomimo że zapisany kontakt jest +44 to pokazuje bez +.

KoLoLoLo_0-1707828514869.png

#K#O#L#O#L#O#L#O#
0 Like