Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch 4 bateria

(Temat utworzony: 23-12-2021 09:13 AM)
20246 Wyświetlenia
Quantiss7
Pathfinder
Opcje
Hej, też macie problem z zegarkiem galaxy watch 4 classic? Parę razy zdarzyło mi się że po ściągnięciu zegarka na noc (bateria 53%) rano był rozładowany? Sytuacja zdarzyła się nie pierwszy raz, czasem potrafi się rozładować nosząc go na ręce A ma jeszcze 30%
0 Like
97 Odpowiedzi
Ciciol
Explorer
Opcje
Składając oficjalne zażalenie lub też skargę jak, kto woli, będę wnosić o odsłuchanie rozmowy jaką przeprowadziłem z serwisem, żeby była jasność jak odbyło się odepchnięcie naprawy i próba wyciągnięcia 217pln za wymianę baterii, któea powinna być wymieniona na gwarancji. Ja oczekiwałem odpowiedzi, co mogę zrobić w sytuacji, którą opisałem w pierwszym poście i taką też odpowiedź otrzymałem od @PrzemekM, za którą podziękowałem i skorzystam z tej rady. Pozdrawiam
0 Like
WUJAS
Pioneer
Opcje
Witam, po ostatniej czerwcowej aktualizacji Wear dla zegarków bateria w moim zegarku znacznie pogorszyła się jej trwałość. Wcześniej spokojnie ponad 24 h trzymała teraz 2 x dziennie ładowanie. Nie zmieniałem żadnych ustawień itd.😤Czy może ktoś ma podobną sytuację?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Też posiadam Watch 4 i nie zauważyłem żadnego problemu, a tym bardziej drastycznego trzymania baterii. Proponuję przywrócić ustawienia fabryczne zegarka na początek i zainstalowanie go od nowa.
WookiePL
Journeyman
Opcje
Cześć,
Proszę o podpowiedź czy mam już myśleć o wymianie baterii w smartwatch. Kupiłem go 16.10.2021 i ostatnio zauważyłem że od naładowania na 100% przewidywany czas pracy to 1d17h ale relatywnie jest krócej -okolo 1d9h. Nie używam LTE, mam ba stałe sparowany z telefonem. W diagnostyce bateria ma pojemność okolo 360mAh. Z tego co czytałem to fabrycznie ma około 470mAh.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
PatrykF
Expert
Opcje

@WookiePL Hej! Nie masz powodu do niepokoju. Po ładowaniu zawsze będzie różnica względem rzeczywistego czasu działania, ponieważ jest to czas przybliżony, oparty o obecne, chwilowe zużycie baterii, które przecież będzie się zmieniało w czasie dnia.

WookiePL
Journeyman
Opcje
Cześć, udało mi się wydłużyć czas pracy o 9h z takimi samymi funkcjami jak miałem wcześniej. Wpływ na to miał proces ładowania zegarka. Zawsze lądowałem do czasu informacji o naładowania 100%. Zŕódłem zasilania był laptop lub oryginalna ładowarka sieciowa Samsunga. Moja zmiana polegała na tym, że mam powerbank 5200mAh i pod to zacząłem podpinać ładowarkę indukcyjną pozostawiając zegarek na noc lub 4-5h. Pierwsze takie ładowanie wydłużyło do 1d22h a kolejne do do 2d2h z początkowej 1d17h. Może soft ma przekłamanie i informacja o 100% naładowania jest przedwczesna.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@WookiePL Podejrzewam, że problem mógł leżeć w algorytmach użytkowania, które mogły wrócić do normy po upływie czasu i zbiegły się z ładowaniem. Po pierwsze te większe aktualizacje zerują mechanizm nauki wzorców zachowań użytkowników - tak na telefonach, jak i na zegarkach. Przez około tydzień, czasem dłużej system uczy się tego w jaki sposób użytkownik korzysta z urządzenia. Później czas pracy na jednym ładowaniu wydłuża się.

0 Like
Members_qHl44GL
First Poster
Opcje

Mam nadzieję, że Samsung pójdzie po rozum do głowy i bezplatnie powymienia te baterie na pojemniejsze. W Bieszczady go nie weźmiesz. Toż to już bazarowe zegarki za 250zł wytrzymują po kilka dni. To jest jakaś porażka i antyreklama.

0 Like