13-12-2021 01:28 PM
Mam problem z Galaxy Watchem. Zegarek normalnie odbiera powiadomienia o smsach jak jest w zasięgu Bluetooth telefonu. Jeśli oddalę się z zegarkiem na tyle, że przełączy się na LTE, dostaję mnóstwo starych smsów, które już były odebrane na telefonie. Czasem jest to kilka ostatnich wiadomości, a czasem smsy z ostatnich 2 dni.
Zegarek sparowany z Flip 3, telefon i zegarek na najnowszych softach, próbowałem przywracać zegarek do fabrycznych, bez rezultatu. Do smsów używam Wiadomości Google, tak jak było domyślnie na Flipie. Sieć Orange, w telefonie karta fizyczna, w zegarku extra esim.
Pytanie, czy to jest jakiś znany problem z zegarkiem, czy raczej sieć? Podejrzewam Orange, bo były straszne problemy z generowaniem esim i wymianą esim na SIM, gdy zmieniałem telefon. W pewnym momencie Orange tak namieszał, że część kart mogła tylko dzwonić, a część tylko odbierać połączenia
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
14-12-2021 02:05 PM
Tak, jak myślałem, problem jest po stronie Orange, a raczej według nich to jest "working as designed"
Doczytałem z ich dokumentacji:
"Nie ma synchronizacji SMS/MMS między kartą główną i „Ekstra kartami eSIM”. Jeśli „Ekstra karta eSIM” była wyłączona (nie zalogowana w sieci komórkowej, np. gdy urządzenie było wyłączone, albo zegarek był połączony ze smartfonem po Bluetooth), to po jej włączeniu (zalogowaniu do sieci komórkowej) przyjdą na nią wszystkie SMSy/MMSy wysłane na numer w ciągu ostatnich 24 godzin, nawet jeśli wcześniej przyszły na kartę główną i zostały przeczytane."
Temat można zamknąć, dziękuję wszystkim za pomoc
16-12-2021 12:42 PM
Chyba znalazłem rozwiązanie. Z powodu innych problemów zamieniłem Google SMS na program SMS od Samsunga, ten preinstalowany. Od tego czasu problem nie występuje! Co prawda smsy z ostatnich 24h w aplikacji na zegarku ciągle pojawiają się jako nieprzeczytane po włączeniu LTE w zegarku, ale nie dostaję już powtórnych powiadomień. Wygląda na to, że aplikacja w jakiś sposób synchronizuje, które smsy zostały odebrane na telefonie i nie powiadamia o nich powtórnie, jak odbierze je zegarek.
13-12-2021 06:24 PM
13-12-2021 06:42 PM
13-12-2021 06:45 PM
Też mam ten problem. Również eSIM Orange
13-12-2021 06:55 PM
13-12-2021 07:08 PM
@qqwerty1313 Była przywracana kopia zapasowa?
13-12-2021 07:09 PM
@qqwerty1313 Jeżeli tak to W takim razie proszę wysłać raport błędów systemowych w celu analizy poprzez aplikację Samsung Wearables, instrukcja znajduje się w poniższym linku: https://eu.community.samsung.com/t5/Urz%C4%85dzenia-Mobilne/Galaxy-Watch-jak-przekaza%C4%87-zg%C5%82...
14-12-2021 11:32 AM
Dzięki, zrobiłem to wczoraj wieczorem. Czy wysyłając raport przez aplikację mogę spodziewać się jakiejś odpowiedzi? Gdzie sprawdzić wysłane zgłoszenie?
14-12-2021 11:42 AM
@qqwerty1313 Tak odpowiedź będzie przez Samsung members.
14-12-2021 02:05 PM
Tak, jak myślałem, problem jest po stronie Orange, a raczej według nich to jest "working as designed"
Doczytałem z ich dokumentacji:
"Nie ma synchronizacji SMS/MMS między kartą główną i „Ekstra kartami eSIM”. Jeśli „Ekstra karta eSIM” była wyłączona (nie zalogowana w sieci komórkowej, np. gdy urządzenie było wyłączone, albo zegarek był połączony ze smartfonem po Bluetooth), to po jej włączeniu (zalogowaniu do sieci komórkowej) przyjdą na nią wszystkie SMSy/MMSy wysłane na numer w ciągu ostatnich 24 godzin, nawet jeśli wcześniej przyszły na kartę główną i zostały przeczytane."
Temat można zamknąć, dziękuję wszystkim za pomoc