Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S7 + Gear S3 Frontier

(Temat utworzony: 26-08-2018 08:49 PM)
579 Wyświetlenia
ikarChojnice
Apprentice
Opcje

Witajcie.

Mam problem z moim S7e. W połączeniu z Gear S3 Frotier nie mogę prowadzić rozmowy za pomocą zegarka. Rozmówca mnie nie słyszy, ja nie słyszę rozmówcy. Myślałem ze to może wina zegarak, ale po podłączeniu tego samego Gear S3 do Galaxy A5 2017 żony, zegarek działa bez problemu i rozmowy prze niego mogę prowadzić. Aplikacja Galaxy Wearable zainstalowana na moim S7e ma nadane wyszystkie wymagane przez nią uprawnienia. Zegarek siłą rzeczy przy podłączaniu do A5 2107 musialem zresetować, następnie wracając na S7e musiałem dokonać tego samego. Więc wszytskie ustawienia zegaraka sa takie same przy dwóch telefonach. Co robić dalej? Dodam, że zegarek wcześniej działał poprawnie przy S7e, ale telefon zmuszony byłem oddać na serwis. Serwis wymienił w nim czytnik sim i statndarowo wgrał nowe oprogramowanie. Po powrocie z serwisu zaczęło sie dopiero coś takiego. Macie jakieś pomysły jak to naprawić?

0 Like
6 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @ikarChojnice

Sprawdź na początek w ustawieniach bluetooth w telefonie czy przy Gear S3 masz zaznaczoną opcję "Dźwięk połączenia".

Jeśli tak, wykonaj jeszcze Hard Reset swojego telefonu. Ostatecznością będzie weryfikacja sprzętu w serwisie.

0 Like
ikarChojnice
Apprentice
Opcje

Witajcie.

Dzisiaj skorzystałem ze zdalej pomcy SAMSUNG TUTOR. Serwisant przeorał mój telefon w jedną i w drugą stronę i stwierdził, że jest z nim wszytko ok. Zalecił reste ustawień sieciowych, a jeżeli to nie pomoże to rest do ustawień fabrycznych. Wykonałem rest ustawień sieciowych - nie pomogło. Reset do ustawień fabrycznych - nie pomógł. Ponowne resetowanie zegarka - nie pomogło. Wtedy mnie coś oświeciło - weź no chłopie przełóż karetę sim z tel. zony do swojego. Skoro jej telefon z zegarkiem dziala to może cos zadziała po zamianie kart. Fakt, zadziałało. Mój telefon z kartą sim żony połączony z zegarkiem i działa wszytko jak ta lala. Więc wsiadłem w samochód i jazda do salonu operatora. Wymieniłem kartę sim na nową i teraz zegarek działa na 50% tzn. rozmówca mnie slyszy ja natomiast rozmówcy juz nie. Wie działam dalej.

ikarChojnice
Apprentice
Opcje

Witajcie.

Dzisiaj telefon oddany na gwarancję. Niestety wszystkie domowe mozliowości naprawy się skończyły. Dostałem odpowiedź z Samsung MEMBERS, że warto przesłać go do serwisu bo to prawdopodobnie wina jakiegoś modułu. Więc nie stękam, nie wybrzydzam i telefon wysłany. Pozostało czekać na odbiór. Chwilowo zmuszony jestem do używania mojego bardzo starego telefonu jakim jest NOKIA N8 i powiem Wam, że strasznie to jakieś dziwne. bleee

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@ikarChojnice

To fakt, jak się człowiek przyzwyczai a potem tak nagle musisz przesiąść się na sprzęt sprzed tylu lat, jest trochę tak 'nieswojo'...

Daj znać jak skończy się naprawa. :winking-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
ikarChojnice
Apprentice
Opcje

Telefon wrócił z servisu i tak sam szybko do niego wrócił. Czyli jeszcze tego samego dnia reklamowałem go ponownie. Servis stwerdził, że telefon jest w 100% sprawny i nie wymaga naprawy. Udowodniłme pani w sklepie, że tak nie jest. Zadzwoniłem również do servisu, który twierdzi że nie jest servisem SAMSUNG, ale jest autoryzowanym servisem SAMSUNGA. Czyli Pan Kazio z lutownicą w ręku, na środku jakiegoś pola w drewnianej chatce z wielkim banerem SAMSUNG. Całe szczęście ma infolinię i można coś tam nawet załatwić hmm a raczej dowiedzieć się troszkę co się działo z Waszym sprzętem. Otóż wyobraźcie sobie, że Pan Kazio ma w swoim serwisie ma punkt zwany kontrolą jakości, która to stwiedziła, że mój telefon jest sprawny i bardziej sprawny już być nie może, a co lepsze napewno już nie będzie. Oddając telefon do skpelu ładnie go spakowałem wraz ze wszystkimi dokumentami i akcesoriami do niego dołączonymi. Krótko mówiąc to co dał mi producent ja oddaje do sklepu. Sporządziłem również pismo reklamacyjne wnosząc o zwrot gotówki, podpierając się w nim na wszystkie dokumenty reklamacyjne i zgłoszenia do SAMSUNG MEMBERS. Pisemko na dwie strony plus 10 załączników. STARCZYŁO. Dzisiaj dostałem informację od sklepu, że mam przyjść i odebrać pieniążki, lub wymienić na inny sprzęt w tej samej cenie. Hmmm wymiana mnie nie interesuję. Biorę kase i lecę kupić S9 no i zostanie jeszcze na jakieś etui :). Szkoda tylko że informację otrzymałem dzisiaj, a nie w sobote. Udałoby mi się skorzystać w oferty Samsunga i otrzymałbym jeszcze głośnik marshala i ofertę na "ODKUP". No cóż nie można mieć wszystkiego.

POZDRAWIAM SERDECZNIE KOLEŻANKI I KOLEDZY.

ikarChojnice
Apprentice
Opcje

Witajcie.

Nowy telefon śmiga aż miło. Oczywiście problem z Gear S3 to juz historia. Reasumując dochodzę do wniosku, że zyskałem na tym wszystkim przez nieudolną naprawę Pana Kazia :). Tak sobie myślę o tych moich telefonach, które przewinęły się przez moje ręce i okazuję się, że moja przygoda z telefonami Samsunga zaczęła się od modelu S5, potem skok na S7E i teraz S9.

POZDRAWIAM I ŻYCZE ZADOWOLENIA Z WASZEGO SPRZĘTU.