Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Fit 3 powiadomienia

(Temat utworzony: 12-03-2024 05:51 PM)
5216 Wyświetlenia
fidali
Apprentice
Opcje

Cześć 

czy też macie problemy z powiadomieniami Na Pixel 7a połączenia normalnie przychodzą ale SMS-y i wiadomości z komunikatorów już nie. Ustawienia opaski i telefonu przegrzebane kilkukrotnie. Odinstalowanie aplikacji, reset, ponowne parowanie nic nie pomogło. Dodam tylko że na początku wszystko było w porządku dopiero od jakiegoś czasu problem się pojawił.

25 Odpowiedzi
szofdani
Pioneer
Opcje
Nie ma sensu, zobacz zagraniczne fora, wszyscy mają problem z tą opaską, niestety samsung wypuścił bubel... trzeba czekać na aktualizację
0 Like
szofdani
Pioneer
Opcje
Znalazłeś może jakieś rozwiązanie?
0 Like
Bzioom
Pioneer
Opcje
Na powiadomienia nie ma rozwiązania. Chyba od androida 11 jest to upośledzone. Nieistotne na jakim tel. Wina opaski to "ciche powiadomienia" bo na xiaomi band5 nie ma takiego problemu. Ucięty tekst to też przypadłość opaski. Aktualizacji jak nie było tak nie ma już ponad miesiąc.
0 Like
Bzioom
Pioneer
Opcje
Udało mi się to naprawić u siebie. Odinstalowałem apkę wearable przez sklep play. Przy deinstalacji wskazało, że do odinstalowania jest też plugin fit3. Odinstalowałem go też. Opaskę nadal miałem połączoną przez bluetooth z telefonem po tym zabiegu. Wszedłem chyba w ustawienia bluetooth i kliknąłem w połączoną opaskę fit3. Zaczęła mi się pobierać apka wearable i zaraz ten plugin fit3. Przeszła konfiguracja z poziomu telefonu, bo opaska jakby była nietknięta konfiguracyjnie. Tarcze itd zostały. Potem w apce wearable ustawiłem powiadomienia bo był wyłączony Messenger itd. I zaczęło działać.
wercia89
First Poster
Opcje
Mam opaskę fit 3 i wczoraj gdy ktoś dzwonił do mnie z aplikacji whatsapp widziałam nazwę danej osoby na zegarku A dziś już ze dzwoni nieznany . Co zrobić by znów wróciły nazwy z whatsapp na zegarku
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@wercia89 Spróbuj na początek zwykły restart urządzeń. Zrestartuj zarówno opaskę jak i telefon.