Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dyktowanie SMS po polsku gear watch

(Temat utworzony: 18-09-2018 10:37 AM)
18919 Wyświetlenia
Olimpppia
Apprentice
Opcje

Witam czy ktoś się orientuje kiedy będzie możliwość dyktowania sms po polsku, na razie zegarek zamienia polskie słowa na najbliżej brzmiące angielskie i wychodzi komedia :smiling-face:

Jest możlwiość korzystania z historii sms w zegarku?

0 Like
Bambi2
Student
Opcje

Tak można wysyłać ale trzeba klikać na klawiaturze na ekranie zegarka. Jest klawiatura taka jak w starych komórkach po kilka liter na klawisz.

Dodatkowo można po angielsku głosowo dyktować  ale tego nie robiłem

Jak dostaniesz smsa to klikasz odpisz i piszesz lub uruchamiają aplikację wiadomość i na zegarku

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Monika281 mam starszy model S3 Frontier i nie ma z tym problemów.sms1.png

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Olimpppia
Apprentice
Opcje

Cześć moje pytanie dotyczyło języka polskiego. Dziwnie wygląda jak babci przykładowo wyśle SMS po angielsku

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Olimpppia nietety na tę chwilę po polsku tylko z klawiatury. Nie ma wspracia dla j. polskiego jeżeli chodzi o dyktowanie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
ASPerz
Student
Opcje

Witam! mam problem, nie mogę wyszukiwać kontaktów oraz pisać smsów głosowo w języku polskim. Czy da się pobrać język polski do pisania głosowego?

Pozdrawiam

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ASPerz, Mamy już na forum wątek dotyczący wprowadzania głosowego na zegarkach.

dyktowanie SMS po polsku gear watch

Niestety w tej kwestii nic się nie zmieniło i obecnie dyktowanie wiadomości głosowych po polsku jest niewspierane.

ASPerz
Student
Opcje

Faktycznie, w wątku jest poruszany ten temat. Szukałam, ale nie mogłam znaleźć, dziękuję za informację.

Pozdrawiam

0 Like
BabciaRamiego
First Poster
Opcje
2 lata minęły od zgłoszenia tej potrzeby i nadal nie ma funkcji dyktowania w języku polskim. zegarek jest trochę bezużyteczny z tego powodu....
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Przyznam, że jak czytam takie wpisy o bezużyteczności, to ręce mi opadają.

Czytając niektóre wpisy na forum, wychodzi na to, że zegarki nie powinny mieć funkcji czasomierza, opcji sportowych fit, tylko samo dyktowanie w języku polskim. 

Ta ka polska logika i myślenie. 😁

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Właśnie trafiłem na recenzję aplikacji G-Keyboard Pro na YouTube. Aplikacja podobno działa całkiem sprawnie jeżeli chodzi o polskie wprowadzanie głosowe. Jest to aplikacja niezależnego producenta, za którą trzeba zapłacić kilkanaście złotych. Jeżeli się zdecydujesz na zakup to daj znać jak sobie radzi.