18-09-2018 10:37 AM — edytowano 18-09-2018 11:41 AM
Witam czy ktoś się orientuje kiedy będzie możliwość dyktowania sms po polsku, na razie zegarek zamienia polskie słowa na najbliżej brzmiące angielskie i wychodzi komedia
Jest możlwiość korzystania z historii sms w zegarku?
18-09-2018 07:20 PM
@OlimpppiaMoże podaj dokładny model będzie nam łatwiej Ci pomoc ?
18-09-2018 07:50 PM
zegarek SM R810 tel SM G955F
mam jeszcze pytanie o to czemu ten zegarek nie wytrzymuje nawet dnia odinstalowałam prawie wszystkie aplikacje dodatkowe, zegarek jasność na 2 i automacie lokalizacja i wi fi wyłączone
18-09-2018 07:55 PM
@OlimpppiaA od kiedy masz ten zegarek ? i jak było wcześniej ?
18-09-2018 08:07 PM
od 7 września:) wcześniej sony s3
od początku nie trzyma całego dnia albo jest przy granicy dnia, do tego dyktowanie sms tylko po ang, bixby dam radę, ale sms po ang to raczej nie do wszystkich się śle w Polsce
Zmieniłam zegarek dla możliwości dzwonienia ale żałuję, lepsze aplikacje na android wear: google keep ( dzielenie sie lista zakupów i odznaczanie na zakupach), nawigacja google maps, historia maili czy sms a tutaj nic - nawet zamiennego. Do tego bateria na endomondo sony z muzyka w tle włączanym gps 5 bitych godz. rejestrował tutaj tego nie widzę.
19-09-2018 04:13 PM — edytowano 19-09-2018 04:15 PM
Cześć @Olimpppia,
Samsung nie podał jeszcze oficjalnej daty wprowadzenia Polskiego asystenta głosowego, tym samym rozpoznawania języka polskiego w Gear Watch.
Z poziomu zegarka nie ma dostępu do archiwum SMS.
Baza aplikacji dla zegarków Samsung cały czas się rozbudowuje. Moim zdaniem pojawienie się takich aplikacji jak Google Keep czy Mapy to kwestia czasu.
19-09-2018 07:08 PM
20-09-2018 04:31 PM
Cóż, nie ma żadnego oficjalnego komunikatu w sprawie asystenta głosowego w języku polskim, pozostają jedynie przypuszczenia. Syntezator głosowy (czytanie komunikatów) to nieporównywalnie prostsza funkcja niż asystent głosowy, zatem na tę opcję trzeba będzie jeszcze poczekać.
Spojrzałem w Gear Wearables i pod hasłem "notes" jest kilka aplikacji, które umożliwiają tworzenia list, niestety wszystkie płatne (3-6zł). Nie sprawdzałem, czy mają opcję dzielenia się notatkami.
Aplikacji, która wyświetla historie SMS z telefonu nie znalazłem.
01-12-2018 11:42 AM
Z uwagi na to co piszę kolega powyżej zdecydowanie odradzam zakup Samsunga Galaxy Watch rozczarował mnie bardzo ze względu na brak współpracy w polskim języku Gdzie niewyobrażalnym jest pisanie Na tak małej klawiaturze pojawiający się na tarczy zegarka powinno to wyglądać w ten sposób naciskasz Wyślij wiadomość dyktuję że do zegarka treść on zamienia ją na tekst i wysyła to samo dotyczy się notatek oraz zadań ***** funkcjonalność którą myślałem że będzie zegarek posiadał okazuje się że nie posiada z uwagi na to że nie zawsze załapuje kiedy na niego patrzę i nie wyświetla nawet godziny jest on zupełnie bezużyteczny
25-01-2019 11:10 PM