Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dyktowanie SMS po polsku gear watch

(Temat utworzony: 18-09-2018 10:37 AM)
18912 Wyświetlenia
Olimpppia
Apprentice
Opcje

Witam czy ktoś się orientuje kiedy będzie możliwość dyktowania sms po polsku, na razie zegarek zamienia polskie słowa na najbliżej brzmiące angielskie i wychodzi komedia :smiling-face:

Jest możlwiość korzystania z historii sms w zegarku?

0 Like
26 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@OlimpppiaMoże podaj dokładny model będzie nam łatwiej Ci pomoc ?

0 Like
Olimpppia
Apprentice
Opcje

zegarek SM R810 tel SM G955F
mam jeszcze pytanie o to czemu ten zegarek nie wytrzymuje nawet dnia odinstalowałam prawie wszystkie aplikacje dodatkowe, zegarek jasność na 2 i automacie lokalizacja i wi fi wyłączone

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@OlimpppiaA od kiedy masz ten zegarek ? i jak było wcześniej ?

0 Like
Olimpppia
Apprentice
Opcje

od 7 września:) wcześniej sony s3
od początku nie trzyma całego dnia albo jest przy granicy dnia, do tego dyktowanie sms tylko po ang, bixby dam radę, ale sms po ang to raczej nie do wszystkich się śle w Polsce :winking-face:
Zmieniłam zegarek dla możliwości dzwonienia ale żałuję, lepsze aplikacje na android wear: google keep ( dzielenie sie lista zakupów i odznaczanie na zakupach), nawigacja google maps, historia maili czy sms a tutaj nic - nawet zamiennego. Do tego bateria na endomondo sony z muzyka w tle włączanym gps 5 bitych godz. rejestrował tutaj tego nie widzę.

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Olimpppia,

Samsung nie podał jeszcze oficjalnej daty wprowadzenia Polskiego asystenta głosowego, tym samym rozpoznawania języka polskiego w Gear Watch.

Z poziomu zegarka nie ma dostępu do archiwum SMS.

Baza aplikacji dla zegarków Samsung cały czas się rozbudowuje. Moim zdaniem pojawienie się takich aplikacji jak Google Keep czy Mapy to kwestia czasu.

Olimpppia
Apprentice
Opcje
@RadekK
Czyli jest szansa na język polski? Zegarek ma asystenta który mówi po polsku (czyta pojawiające się informacje) jedynie nie rozumie tego co ja do niego mówię przez co staje się bezużyteczny.
Czy jest jakaś aplikacja podobna do google keep ( z możliwością tworzenia list i dzielenia się nimi) bardzo mi tego brakuje.
No i oczywiście czegoś co będzie przechowywało historię sms czy maili żeby można było do nich zaglądnąć bez wyjmowania telefonu. Załóżmy przy odbiorze paczki w paczkomacie (przeczytanie hasła?)
Wszystko to można było zrobić na android wear ;(
0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

@Olimpppia

Cóż, nie ma żadnego oficjalnego komunikatu w sprawie asystenta głosowego w języku polskim, pozostają jedynie przypuszczenia. Syntezator głosowy (czytanie komunikatów) to nieporównywalnie prostsza funkcja niż asystent głosowy, zatem na tę opcję trzeba będzie jeszcze poczekać.

Spojrzałem w Gear Wearables i pod hasłem "notes" jest kilka aplikacji, które umożliwiają tworzenia list, niestety wszystkie płatne (3-6zł). Nie sprawdzałem, czy mają opcję dzielenia się notatkami.

Aplikacji, która wyświetla historie SMS z telefonu nie znalazłem.

0 Like
Bambi2
Student
Opcje

Z uwagi na to co piszę kolega powyżej zdecydowanie odradzam zakup Samsunga Galaxy Watch rozczarował mnie bardzo ze względu na brak współpracy w polskim języku Gdzie niewyobrażalnym jest pisanie Na tak małej klawiaturze pojawiający się na tarczy zegarka powinno to wyglądać w ten sposób naciskasz Wyślij wiadomość dyktuję że do zegarka treść on zamienia ją na tekst i wysyła to samo dotyczy się notatek oraz zadań ***** funkcjonalność którą myślałem że będzie zegarek posiadał okazuje się że nie posiada z uwagi na to że nie zawsze załapuje kiedy na niego patrzę i nie wyświetla nawet godziny jest on zupełnie bezużyteczny

Monika281
First Poster
Opcje
Witam posiadam zegarek galaxy watch czy z niego można wysyłać smsy???
0 Like