Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Budzenie w fazie rem

(Temat utworzony: 24-07-2021 03:52 PM)
3459 Wyświetlenia
Hesiu
Student
Opcje

Cześć. Będę wdzięczny za pomoc. Mam zegarek watch3 lte.  Czy jest w nim albo w aplikacji na telefonie jest możliwość ustawienia budzenie w odpowiedniej fazie snu w wyznaczonym zakresie czasowym. W necie kieruje mnie do płatnych apek tego typu, ale czy jest to dostępne w standardzie np w Samsung Heath czy innej apce?

0 Like
Lukinew
Pioneer
Opcje
Witam, mam zegarek Galaxy Watch5 Pro i szukam funkcji inteligentnego budzika który budził by mnie w najlepszym momencie. Istnieje takie coś? Jak nie, to czy jest jakaś aplikacja do tego?
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie ma czegoś takiego jak inteligenty budzik. Alarmy możesz ustawić sobie jedynie według własnego harmonogramu pobudki.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lukinew, Fabrycznie zegarek nie oferuje takiej funkcji. Aplikacje Sleep as Android oraz Sleep Cycle: Sleep Tracker posiadają funkcję budzenia w odpowiedniej fazie snu.

Kleniu
Student
Opcje
Samsung galaxy watch 6. Skoro jest monitorowanie snu to dlaczego brak alarmu, który obudzi Cię w najdogodniejszym momencie? Lepiej zostać wybudzonym 20min wcześniej i być bardziej "zdatnym" niż o określonej godzinie ale za to rozdrażnionym lub rozespanym.

Czy Samsung ma aplikacje budzika z delikatnym wybudzeniem w odpowiedniej fazie snu?
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Z tego co wiem, to chyba niestety nie ma, ale pytanie tylko, czy realnie się, to przekłada na lepsze spanie. Ja się budzę o 5:37 3 razy w tygodniu. Załóżmy, że zegarek obudzi mnie o 4:56 bo płytko spałem, na tyle płytko, że jestem bliski przebudzenia się. Ja śpię około 5 godzin, więc jeśli mnie zegarek obudzi Załóżmy 40 minut przed czasem, to to jest odczuwalne. Może w weekendy ma to sens, ale tak to mało przydatny bajer. Oczywiście fajnie aby istniał abyśmy mieli wybór.
Kleniu
Student
Opcje
Osobiścię wolę obudzić się 30 min wcześniej z jasnym umysłem niż 30minut później w agonii. Tu w sumie nie chodzi o lepsze spanie a o lepsze wstawanie z łóżka ; )
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Kleniu, sprawdź aplikacje, które podał w tym wątku @kamil40013, może akurat to będzie to w Twoim przypadku.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

ArpciQ
Journeyman
Opcje
Jak można podbić sugestię wprowadzenia takiej funkcjonalności?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@ArpciQ Przykładowo poprzez Samsung Members:

Samsung Members > Wsparcie > Prześlij zgłoszenie.

ArpciQ
Journeyman
Opcje
Miałem na myśli polubienie/zagłosowanie na już istniejące zgłoszenie - lepiej żeby deweloper widział jedno zgłoszenie ze 100 polubieniami niż 100 pojedynczych zgłoszeń. Tak to działa bodajże w Microsoft. Ale z tego co widzę, nie tutaj... Czy się mylę?
0 Like