Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Galaxy Watch LTE] Problem z rejestracją snu

(Temat utworzony: 19-01-2022 07:46 AM)
5708 Wyświetlenia
Wookiee90
First Poster
Opcje

Cześć,

W moim zegarku Galaxy Watch LTE 46mm pojawił się problem z rejestrowaniem snu. Otóż, od trzech dni nie rejestruje żadnego zapisu snu; pojawia się komunikat "Brak zapisu dzisiejszego snu".

W pierwszej kolejności spróbowałem zmienić pomiar pulsu na "co 10 minut" oraz wyłączyłem rejestrację snu REM - nie przyniosło to żadnego efektu.

Kolejnym krokiem był reset zegarka do ustawień fabrycznych, co zrobiłem wczoraj - niestety w dalszym ciągu nie rozwiązało to problemu.

Zegarek leży odpowiednio na nadgarstku, więc możliwość złego ułożenia zegarka również odpada.. Brakuje już mi pomysłu, czego mogę jeszcze spróbować aby zegarek działał jak należy.

Dodatkowe informacje:

- Zegarek na noc jest rozłączony z telefonem i posiada włączony tryb "Dobranoc",

- pozostałe elementy pomiarowe (kroki, puls) mierzy wiarygodnie.

Wersja oprogramowania: R805FXXU1HUK2

Tizen: 5.5.0.2

0 Like
40 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Wookiee90  Cześć

Sprawdź na początek czy wszystkie dostępne aktualizacje są zainstalowane, poza tym możliwe że tryb dobranoc blokuje pomiar snu, proszę go wyłączyć i zobaczymy czy będzie działało.

Wookiee90
First Poster
Opcje
Jeżeli chodzi o aktualizacje, wszystkie aktualizacje jak i samo oprogramowanie zegarka są najnowsze. Spróbuję pozostawić zegarek na czas snu w normalnym trybie i jutro dam znać, czy przyniosło to jakiś efekt.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Wookiee90  Dobrze, proszę zatem tak zrobić

0 Like
Wookiee90
First Poster
Opcje

Cześć,

Wracam po kilku dniach prób. Wnioski nie są budujące:

Wyłączony tryb dobranoc - ustawiony pomiar pulsu co 10 minut -> brak rejestracji snu (wyłączona rejestracja snu REM).

Wyłączony tryb dobranoc - ustawiony pomiar pulsu co 10 minut -> brak rejestracji snu (włączona rejestracja snu REM).

Wyłączony tryb dobranoc - ustawiony pomiar pulsu ręczny -> brak rejestracji snu (wyłączona rejestracja snu REM).

Wyłączony tryb dobranoc - ustawiony pomiar pulsu ręczny -> brak rejestracji snu (włączona rejestracja snu REM).

Co gorsza, pojawił się problem z pomiarem pulsu w aplikacji S Health, pomimo zachowania bezruchu podczas pomiaru - w połowie cyklu pomiarowego zegarek przerywa pomiar informując o błędzie.

Co można jeszcze spróbować? Nie ukrywam, że bez tych funkcji zegarek staje się zbędną ozdobą na nadgarstku... Co więcej, nie doświadczył on żadnego upadku/uderzenia więc uszkodzenie mechaniczne nie wchodzi w grę.

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Wookiee90 skoro pojawił się kolejny problem, to warto byłoby oddać zegarek na diagnostykę do serwisu autoryzowanego. Pełną listę serwisów autoryzowanych znajdziesz pod tym linkiem:
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
szymek1234
Pioneer
Opcje
Witam, czy problem z rejestrem snu sie rozwiązał ? U mnie także po 3 dniach przestał rejestrować sen 😞 wszystko włączone lub wyłączone z powyższego i brak tylko restru snu 😞
0 Like
Wookiee90
First Poster
Opcje
Cześć, tak problem zniknął ale... nie mam pojęcia co było przyczyną 😅 od tamtego momentu problem ponownie nie wystąpił, przynajmniej na razie. Upewnij się, że na czujniku nie ma żadnego kurzu ani brudu oraz czy masz odpowiednio dopięty pasek (czy zegarek dobrze przylega do nadgarstka), skoro to nie problem ze strony softu podejrzewam że w tym może być przyczyna. Brzmi śmiesznie ale serio... 🙃
0 Like
szymek1234
Pioneer
Opcje
Zrobiłem reset zegarka, usunąłem aplikacje z telefonu i całość postawiłem od podstaw bez przywracania z backupa. Przeczyszcze czujniki od spodu, choć puls czy tlen mierzy są bez problemów. Dam znać czy jutro pojawi się wynik..ponadto takie pytanie, czy by był pomiar snu zegarek musi być połączony z telefonem? Czy możemy na noc np telefon mieć w innej części niż zegarek a dane pobrane z nocy zegarek by mial w sobie i przekazał do apk po ponownym połączeniu się z telefonem ?
0 Like
szymek1234
Pioneer
Opcje
Po trawdym resecie zegarka i odinstalowaniu Health w telefonie, pomiar snu został wykonany. Instalowałem bez backupa, choć dane z health sobie wziął. Ciekawe czy ponownie coś się porobi po kolejnych nocach.

Czy takie się orientuje ile można mieć aktywnych jednocześnie planów taryfowych w zegarku Watch 5pro ?
0 Like