10-09-2019 02:25 PM — edytowano 10-09-2019 02:26 PM
Cześć, prośba o podpowiedź jak ustawić telefon bądz zegarek aby możliwe było prowadzenie rozmów przez zegarek.
Dodam, że zegarek jest sparowany z iPhone poprzez bluetooth. W momencie przychądzącego połączenia wyświela się na zegarku taka informacja i wykonuje odbiór rozmowy na zegarku a na wyświetlaczu pojawia się informacja "SPRAWDŻ SWÓJ TELEFON" po czym rozmowe mogę prowadzić na telefonie a zegarek wraca do ekranu początkowego (tarczy z godziną). Natomiast jeżeli próbuje wykonać połączenie poprzez zegarek to wyświetla na telefonie następującą informację jak widać na załączonym zdjęciu. Wykonuje polecenie które widoczne jest na zdjęciu i bez żadnego efektu 😕 Czy ktoś się spotkał z takim problem i może pomóc? Z góry dzięki.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
11-09-2019 10:01 AM
Wejdź w ustawienia i Bluetooth i pojawi ci się dodatkowe urządzenie gear s3 kliknij i połącz i wtedy będziesz mógł odbierać połączenia na zegarku. U mnie w ten sposób działa na iPhone X
11-09-2019 07:24 AM
@pborowicz przypuszczam, że nie ma możliwości prowadzenia rozmów z poziomu zegarka w przypadku sparowania z twoim telefonem.
Wykonywąnie i odbieranie, to nie to samo co prowadzenie rozmów.
Zgodnie z informacjami producenta, nie wszystkie funkcje są dostępne w przypadku sparowania zegarka z telefonami innymi niż Samsung.
Ale tu warto poczekać na informacje od użytkowników rakiego zestawu jak twój. Niech wypowiedzą się inni.
11-09-2019 09:34 AM
11-09-2019 10:01 AM
Wejdź w ustawienia i Bluetooth i pojawi ci się dodatkowe urządzenie gear s3 kliknij i połącz i wtedy będziesz mógł odbierać połączenia na zegarku. U mnie w ten sposób działa na iPhone X
11-09-2019 12:39 PM — edytowano 11-09-2019 03:54 PM
Nie pojawia się dodatkowe urządzenie, jest tylko jedno 😕
Edit:
po kilku próbach pojawiło się drugie urządzenie i wszystko działa tak jak piszesz. Dzięki !:)