Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak możliwości rozmawiania przez GEAR s3 połączony z iPhone 8

(Temat utworzony: 10-09-2019 02:25 PM)
3116 Wyświetlenia
pborowicz
Apprentice
Opcje

Cześć, prośba o podpowiedź jak ustawić telefon bądz zegarek aby możliwe było prowadzenie rozmów przez zegarek. 

Dodam, że zegarek jest sparowany z iPhone poprzez bluetooth. W momencie przychądzącego połączenia wyświela się na zegarku taka informacja i wykonuje odbiór rozmowy na zegarku a na wyświetlaczu pojawia się informacja "SPRAWDŻ SWÓJ TELEFON" po czym rozmowe mogę prowadzić na telefonie a zegarek wraca do ekranu początkowego (tarczy z godziną). Natomiast jeżeli próbuje wykonać połączenie poprzez zegarek to wyświetla na telefonie następującą informację jak widać na załączonym zdjęciu. Wykonuje polecenie które widoczne jest na zdjęciu i bez żadnego efektu 😕 Czy ktoś się spotkał z takim problem i może pomóc? Z góry dzięki.

970C7054-00FB-4EEB-B585-0E3CEC881BBB.png

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Vkowal
Journeyman
Opcje

Gear Wejdź w ustawienia i Bluetooth i pojawi ci się dodatkowe urządzenie gear s3 kliknij i połącz i wtedy będziesz mógł odbierać połączenia na zegarku. U mnie w ten sposób działa na iPhone X 

Samsung galaxy s10+ i galaxy watch s3 frontier & samsung galaxy tab s2 8.0 lte

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@pborowicz przypuszczam, że nie ma możliwości prowadzenia rozmów z poziomu zegarka w przypadku sparowania z twoim telefonem.

Wykonywąnie i odbieranie, to nie to samo co prowadzenie rozmów. 

Zgodnie z informacjami producenta, nie wszystkie funkcje są dostępne w przypadku sparowania zegarka z telefonami innymi niż Samsung.

Ale tu warto poczekać na informacje od użytkowników rakiego zestawu jak twój. Niech wypowiedzą się inni. 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
pborowicz
Apprentice
Opcje
Ok, tylko śledząc różne wątki tego forum natknąłem się na informacje, że działa funkcja prowadzenia rozmów poprzez zegarek sparowany z iPhone. Tylko być może nie iPhone 8 a starsze modele. Ktoś może potwierdzić?
0 Like
Rozwiązanie
Vkowal
Journeyman
Opcje

Gear Wejdź w ustawienia i Bluetooth i pojawi ci się dodatkowe urządzenie gear s3 kliknij i połącz i wtedy będziesz mógł odbierać połączenia na zegarku. U mnie w ten sposób działa na iPhone X 

Samsung galaxy s10+ i galaxy watch s3 frontier & samsung galaxy tab s2 8.0 lte
pborowicz
Apprentice
Opcje

Nie pojawia się dodatkowe urządzenie, jest tylko jedno 😕

Edit:

po kilku próbach pojawiło się drugie urządzenie i wszystko działa tak jak piszesz. Dzięki !:)

0 Like