Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak kontaktów w Watch 4

(Temat utworzony: 06-10-2024 05:09 PM)
890 Wyświetlenia
Members_IiFm8yi
Journeyman
Opcje

Witam,

zauważyłam że nagle zniknęły mi kontakty z zegarka. Gdy dostaję sms na zegarku wyświetla mi się tylko numer telefonu, a nie nazwa kontaktu. W sytuacji gdy ktoś do mnie dzwoni, to wtedy wyświetla się nazwa kontaktu, ale gdy wchodzę w rejestr połączeń to jest tylko numer telefonu. Zegarek mam od prawie roku i wszystko działało, aż do teraz. Powiązany jest z telefonem Galaxy A20s. Przywróciłam zegarek do ustawień fabrycznych ale nic to nie dało. Czytałam wcześniejsze porady na forum, ale żadna nie okazała się być pomocna. Edytowałam nazwy kontaktów dodają kropki, spacje, a wszystkie numery zaczynają się +48. Mam kontakty zapisane na pamięci telefonu. Dodawałam również nowe numery i zapisywałam je na koncie samsunga. Kilka kontaktów też mam powiązanych z kontem google. Nic nie działa i nie rozumiem czemu stało to się z dnia na dzień.  Aplikacja wearable ma przyznane uprawnienia do kontaktów

Screenshot_20241006_163112_incallui.png       20241006_164020.png        6d7dfeb4-515f-4b4b-914a-6d6bf2037053.png

Screenshot_20241006-163455_Settings.jpg

16 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początek uruchomić ponownie zegarek.
0 Like
Members_IiFm8yi
Journeyman
Opcje

Uruchamiałam ponownie już ze 3 razy i tak jak wcześniej pisałam dokonałam resetu do ustawień fabrycznych

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A proszę jeszcze uruchomić telefon ponownie
0 Like
Members_IiFm8yi
Journeyman
Opcje

Nadal bez zmian 😣

0 Like
Beerd
Journeyman
Opcje
Sprawdź uprawnienia w telefonie i w zegarku. Nie wiem, ale to mi przychodzi do głowy.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Rozumiem ze wszystkie zezwolenia w aplikacji Wearable są włączone?
0 Like
Members_IiFm8yi
Journeyman
Opcje

Sprawdzałam, wszystko co możliwe ma dostęp do kontaktów. No cóż trudno muszę się przyzwyczaić, ale dziękuję za próbę pomocy 🙂

0 Like
Members_IiFm8yi
Journeyman
Opcje

Screenshot_20241006-221429_Permission controller.jpg

0 Like
Sajmon
Student
Opcje
To jest jakiś błąd u samsunga, masa osób ma ten sam problem. Nie pomagają restarty, przyznawanie uprawnień i cała reszta porad typu włącz/ wyłącz, zeruj urządzenie. Ewidentnie kwestia software po stronie samsunga. Padło jakieś api, endpoint nie domaga. Cyrk się dzieje na różnych apk zarówno od samsunga jak i google urzadzenia nie są w stanie wymienić kontaktów. A może nie są ogarnięte przez samsunga nowe reguły wiążące konta googla... ale bylby cyrk dopiero...
0 Like