Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak kontaktów w Watch 4

(Temat utworzony: 06-10-2024 05:09 PM)
876 Wyświetlenia
Members_IiFm8yi
Journeyman
Opcje

Witam,

zauważyłam że nagle zniknęły mi kontakty z zegarka. Gdy dostaję sms na zegarku wyświetla mi się tylko numer telefonu, a nie nazwa kontaktu. W sytuacji gdy ktoś do mnie dzwoni, to wtedy wyświetla się nazwa kontaktu, ale gdy wchodzę w rejestr połączeń to jest tylko numer telefonu. Zegarek mam od prawie roku i wszystko działało, aż do teraz. Powiązany jest z telefonem Galaxy A20s. Przywróciłam zegarek do ustawień fabrycznych ale nic to nie dało. Czytałam wcześniejsze porady na forum, ale żadna nie okazała się być pomocna. Edytowałam nazwy kontaktów dodają kropki, spacje, a wszystkie numery zaczynają się +48. Mam kontakty zapisane na pamięci telefonu. Dodawałam również nowe numery i zapisywałam je na koncie samsunga. Kilka kontaktów też mam powiązanych z kontem google. Nic nie działa i nie rozumiem czemu stało to się z dnia na dzień.  Aplikacja wearable ma przyznane uprawnienia do kontaktów

Screenshot_20241006_163112_incallui.png       20241006_164020.png        6d7dfeb4-515f-4b4b-914a-6d6bf2037053.png

Screenshot_20241006-163455_Settings.jpg

16 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Sam posiadam Watch 4 i nigdy nie miałem żadnych problemów z wyświetlaniem kontaktów na zegarku. Proszę zrobić inaczej wykonać jeszcze raz pełny reset zegarka i usunąć dane z aplikacji Wearable
- Ustawienia
- Aplikacje
- Wearable
- Pamięć
- Wyczyść dane
Rozumiem ze kontakty są zapisane w pamięci telefonu?
0 Like
GShock11
Student
Opcje
Mam dokładnie ten sam problem. Wszystkie możliwe resety zrobione. Odinstalowanie aplikacji na tel i instalacja ponownie (galaxy note 9). Parowanie z innym telefonem. Uprawnienia aplikacji wszystkie nadane. LIPA
0 Like
Members_IiFm8yi
Journeyman
Opcje
Czyli wychodzi na to że to wina oprogramowania zegarka. Trzeba czekać na aktualizację o ile wprowadzą....
0 Like
GShock11
Student
Opcje
Rozwiązałem temat. Wchodzimy w ustawienia telefonu>konta i kopia zapasowa>konta>wybieramy nasze konto google>synchronizuj konto. Wszystkie ptaszki maja być zaznaczone. Wybieramy 3 kropki z prawego górnego rogu ekranu. Synchronizuj teraz. Kontakty na zegarek wróciły od razu. U mnie miałem odznaczoną synchronizacje z dyskiem google.1728415570781.jpg1728415570805.jpg1728415570832.jpg1728415570857.jpg
0 Like
Members_IiFm8yi
Journeyman
Opcje
Niestety u mnie to nie działa
0 Like
GShock11
Student
Opcje
Spróbuj jeszcze tak. Stwórz nowe konto google na PC. Zaimportuj na nie swoje kontakty z kopii. Wyzeruj zegarek i sparuj go na nowym koncie. Na tel możesz mieć równolegle kilka. Ja od tego zacząłem walke żeby zobaczyć czy to kwestia konta google czy softa telefonu. Jak masz jakiś stary tel to można go użyć do tego do testów.
0 Like
Sajmon
Student
Opcje
U mnie zadziałało i kontakty wróciły, ale nie wiem po której próbie tak na dobrą sprawę. Wymuszałem kilka razy synchronizację, dodawałem usuwałem konto Google, przerzucałem zegarek na inny telefon + synchronizacja. Za którymś razem kontakty wróciły i załadowały się do zegarka. Nie wiem tak na dobrą sprawę czy zegarek nie mógł zaciągnąć danych z Googla czy z telefonu. Nie mam jednoznacznego wskazania. Były wcześniej restarty, przywracanie i zerowanie zegarka - nic nie pomagało. Tak czy inaczej temat został również zgłoszony na support do Samsunga, liczę że się przyjrzą i podadzą dalej. Tak przynajmniej zobowiązał się anglojęzyczny konsultant z którym spędziłem trochę czasu na kanale. Tak czy inaczej wymuszanie kilkukrotne synchronizacji to może być właściwy kierunek. PS. Google ostatnio sporo miesza w swoich usługach, różnego rodzaju więc to też może być przyczyną. Ale to czemu Samsung w takim przypadku nie zaciąga danych bezpośrednio z telefonu i nie synchronizuje się na tej linii to już inna bajka i pytanie do S.
0 Like