Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Bateria Gear s3

(Temat utworzony: 03-12-2018 10:46 AM)
2727 Wyświetlenia
Kolorowyyy
Journeyman
Opcje

Bateria w moim gear s3 bardzo szybko się wyczerpuje mimo że go w ogóle nie używam. Spada mi 10% na godzinę.

0 Like
278 Odpowiedzi
Shczurek
First Poster
Opcje

Sprobuje jeszcze raz hard reset z usunieciem aplikacji z telefonu, sparuje od nowa i poczekam bez dodawania niczego nowego.

pozdro

0 Like
Kurm28
Journeyman
Opcje
Sprawdź również, czy drenaz nie pochodzi z połaczenia z Iphonem (w sensie, ze zegarek ciągle próbuje się łaczyć i bateria leci), bo gdzieś taka teorie tez czytałem.
Naładuj na 100% i ustaw w tel w tryb samolotowy na noc.
Shczurek
First Poster
Opcje
Sprawdze zuzycie w ciagu dnia i na noc wlacze tryb samolot zobaczymy co bedzie.
Dzieki za podpowiedzi.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Czy na telefonie masz apkę S Health? Ją też możesz odinstalować i ponownie zainstalować. Czasami zdarzały się jej błędy powodujące drenowanie baterii.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Shczurek
First Poster
Opcje
Nie instalowalem jeszcze wcale S Health.
0 Like
bialysz
Apprentice
Opcje

Witam,

używam Frontiera od ponad roku i od kilku tygodni mam problem z przegrzewaniem i drainem baterii. Ogólnie do wczoraj było to na tyle akceptowalne, że uważałem to za zwykłe zużycie baterii. Ale ostantio raz na kilka ładowań zdejmuję zegarek z ładowarki z 0% baterii, a dioda ładowarki miga na czerwono. Druga sprawa - drain baterii. Wczoraj zegarek zszedł ze 100% do 15% w 3-4h, gdzie przez 2h był włączony tryb nie przeszkadzać. Przy każdym ładowaniu zegarek jak i ładowarka są ciepłe, czego nie było wcześniej.

Zrobiłem dziś hard reset łącznie z usunięciem ręcznym wszystkich aplikacji oraz tarczy, po podłączeniu do ładowania (od 50%-100%) zegarek i ładowarka znowu się nagrzały - będę monitorował stan baterii i nagrzania, ale nie ukrywam, że jest to niepokojące. 

Wersja mojego oprogramowania to R760XXU2CQK3 i w odniesieniu do http://doc.samsungmobile.com/SM-R760/TGY/doc.html nie ma dla niej Tizena 3.0.0.2. Czy powinieniem się tym martwić? Jakieś rady? Coś mogę zrobić czy serwis?

EDIT: Dodam, że używam zegarka z telefonem iPhone 7 (planowana zmiana na Samsunga w przyszłym roku) i na telefonie mam zainstalowaną jedynie aplikację Galaxy Watch, bez żadnych dodatkowych - aplikację również przeinstalowałem wraz z czyszczeniem jej cache.

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

Bartek

0 Like
Paweł86
Explorer
Opcje

Proponuję od razu serwis żeby nie tracić czasu. Na pewno do wymiany będzie płyta główna i bateria. Przerabiałem to...

skorpik85
Pioneer
Opcje

Rada chyba jedyna możliwa... - SERWIS! 

bialysz
Apprentice
Opcje

Dziękuję @

A jeżeli chodzi o Tizena 3.0.0.2 dla mojej wersji czy wiadomo coś? Czy to była tylko aktualizacja dla tych wersji, które miały wykryte problemy z przegrzewaniem? 

Jeżeli mogę wiedzieć, Pawle, ile wyszła Cię taka naprawa? I czy muszę udać się do serwisu Samsunga czy jest ktoś w stanie polecić jakiś serwis w Trójmieście? 

Dzięki!

0 Like
Paweł86
Explorer
Opcje

Naprawa była wykonana w ramach gwarancji. Jeśli chodzi o oprogramowanie to nie jestem w temacie. Ja swój naprawiałem w Warszawie, więc nie pomogę.