Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 4 LTE ,zżera baterie na potęgę .

(Temat utworzony: 27-04-2022 09:00 PM)
4416 Wyświetlenia
SergioMinetti
Navigator
Opcje
Witam wszystkich .
Od tygodnia jestem nieszczęśliwym posiadaczem tegoż smartwatcha.
Przed zakupem czytałem opinie i wiedziałem,że ten zegarek krócej trzyma od wersji bez LTE ,ale nie spodziewałem się ,że to biedzie max 1 dzień bez żadnej aktywności .
Zostawiając zegarek na noc na komodzie (bateria 100%) budząc się po 6-8 mam średnio 15-40% mniej baterii ,z czego na pierwszym miejscu jest wyświetlacz ( nie wiedzieć czemu ).próbowałem wszystkiego .ale to nie pomogło ,dziś zrobiłem Hard Reset i wszystko było normalnie (zegarek leżał na komodzie prawie 4h i spadek baterii 0%) do momentu kiedy nie zacząłem go nosić na ręce ,teraz znowu leży na komodzie nie używany i bateria w ciągu godziny spadła o 9 %,na pierwszym miejscu wyświetlacz .
Jak myślicie,serwis ?
30 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@SergioMinetti  Niestety wersja z LTE  zdecydowanie krócej działa  na baterii. Czy wszystkie najnowsze aktualizacje są zainstalowane?

W ostateczności można udać sie z nim do serwisu aby przeprowadzono diagnostykę co się dzieje z baterią.

SergioMinetti
Navigator
Opcje
Wszystko najnowsze ,nie ma żadnej dostępnej aktualizacji 😞
Czy serwis jest w stanie przeprowadzić taką diagnostykę ?
Dzisiaj dzwoniłem do serwisu we Wrocławiu to usłyszałem ,że mogę przynieść zegarek i oni go wyślą do centrali ponieważ pierwszy raz spotykają się z tym ,że GW4 tak szybko zjada baterie .
Zastanawia mnie jedynie skąd taki pobór baterii przez wyświetlacz ,zważywszy ,że po Wipe i nie używaniu było normalnie .
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@SergioMinetti  To był autoryzowany serwis? Bardzo dziwne twierdzenie. 

Można jeszcze wykonać reset do ustawień fabrycznych.

SergioMinetti
Navigator
Opcje
Tak serwis w brand store 🙂
Wykonałem Hard Reset i tak jak napisałem ,było super do momentu dopóki nie wziąłem zegarka z komody i nie zacząłem z niego korzystać ,teraz sobie znowu leży na komodzie i w ciągu 30 minut 3 % spadło 😞
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@SergioMinetti  Dla mnie to duży spadek ale ja mam bez lte więc jestem przyzwyczajony do mniejszego zużycia baterii. Może być tak że jest to normalny spadek...🤔

0 Like
SergioMinetti
Navigator
Opcje
Też mam w domu drugi bez LTE (zegarek żony ) i przy identycznie tych samych ustawieniach ona po 30H na baterii ma jeszcze ponad 60 % 🙂
Wydaje mi się ,że u mnie jest za duże pobieranie baterii w spoczynku ,gdybym go używał to spoko ,zużycie w normie, ale żeby przez noc tyle spadało ?
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@SergioMinetti  wersje bez lte w dużym stopniu poprawiono aktualizacjami

0 Like
SergioMinetti
Navigator
Opcje
Tutaj też czekam na jakąś aktualizacje ,która mam nadzieję coś zmieni .
Poczekam z dwa tygodnie po resecie czy się bateria ułoży ,jak nie to odsyłam na serwis bo niepełny jeden dzień przy braku aktywności i paru powiadomieniach to zdecydowanie za mało .
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Watch 4 LTE (46mm) włączone wszystko poza AOD i wykrywania aktywności w normalnym użytkowaniu wytrzymuje mi koło 36 godzin - chociaż zwykle ładuje codziennie, nie zawsze do 100%, natomiast zdjęty z ręki i lezacy na szafce i nie uzywany spada 100-0 w około 18 godzin... magia :winking-face: