Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria Gear Fit 2 Pro

(Temat utworzony: 24-10-2018 02:48 PM)
1341 Wyświetlenia
Kacper22
First Poster
Opcje

Czy to normalne, że w zegarku Samsung Gear Fit 2 Pro przez niecałe 50 minut zeszło aż 30% baterii ? Używałem tylko muzyki i wbudowanej aplikacji do biegania. Zegarek jest nowy wczoraj kupiony.

0 Like
13 Odpowiedzi
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Kacper22,

Zgodnie z oficjalną specyfikacją na stronie producenta, bateria powinna wystarczyć na 9 godzin przy włączonym GPS i 3-4 dni podczas typowego użytkownika. Jeden dzień użytkownika to za krótki czas, aby stwierdzić, że z opaską coś jest nie tak. Sprawdź, jak bateria będzie się zachowywać po tygodniu użytkowania.

0 Like
dnl_
Apprentice
Opcje

9 godzin przy włączonym GPS to jakaś bzdura, chyba, że z samą funkcją GPS ustawioną na "włączone", bez apki do treningu.

Mnie podczas ostatniego Cracovia półmaratonu, który przebiegłem w ok. 2,5h z włączonym GPS i aplikacją biegową do mierzenia trasy zjadło ok. 80% baterii i mając na uwadze wcześniejsze doświadczenia to tak mniej więcej się to prezentuje. Maratonu, o ile nie lecisz na jakiś super czas w granicach 3 godzin to już raczej z tą opaską nie zrobisz. Jeśli dodasz do tego apkę do słuchania muzyki to zapewne czas działania skraca się jeszcze bardziej.

Pozdrawiam,

Daniel

0 Like
damianeq04
Navigator
Opcje
Witam, mam pytanie, gdyż po 2 tygodniach uruchomiłem zegarek fit2, nie mogłem korzystać z powodu czekania na opaskę gumową która oryginalna mi pekla. Problem tkwi w tym, że bateria szybko bardzo spada ze 100% do 90% w ciągu 10minut. 2 tygodnie temu takiego problemu nie było i czy to jest normalne w swartwatchach lub czy należy co pewien czas wymieniać w nich baterie?
0 Like
FaoT
Pathfinder
Opcje
Gdzie kupiłeś opaskę? Da się jeszcze oryginał kupić?
0 Like
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Bateria po tej przerwie powinna ustabilizowac swoje działanie w ciągu najbliższych dni.
0 Like
Melodos
Pathfinder
Opcje
U mnie też tak jest, po kilku miesiącach używania się tak zaczęło dziać, że pierwsze ~10% baterii ucieka bardzo szybko. Za to kolejne już normalnie, w efekcie czego nie zauważyłem aby ogólny czas działania na jednym naładowaniu się istotnie zmniejszył. Dzisiaj akurat musiałem opaskę zresetować, więc zobaczymy jak się będzie zachowywała. Możliwe że to tylko w danych kontrolera baterii się coś pomieszało.
damianeq04
Navigator
Opcje
Ja zamówiłem na shopeee za 3zł bo nie mogłem dostać w kolorze czerwonym
0 Like
damianeq04
Navigator
Opcje
Od tamtej pory do teraz zużyło 13% więc czy to tak powinno szybko spadać?
0 Like
damianeq04
Navigator
Opcje
Okej dzięki wielkie :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:
0 Like