Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria galaxy watch 6

(Temat utworzony: 16-09-2023 09:47 AM)
330 Wyświetlenia
russso
Journeyman
Opcje
Witam. Bardzo Was proszę o pomoc co jest z tymi Usługami Google Play bo bardzo mi drenuje baterie.

image

0 Like
91 Odpowiedzi
PatrykS_
Explorer
Opcje
Mam 6 Classic bez LTE i niestety to chyba taki urok tych zegarków z LTE. Niestety Samsung i Google jeszcze muszą się wiele nauczyć od konkurencji. Szkoda, że olewają temat bo to wydaje się segment rynku który staje się coraz bardziej popularny wśród użytkiwników widząc po rekach naszych rodaków. W moim przypadku bateria maksymalnie wytrzymuje mi 2 pene doby + dzień roboczy, ale raczej jest to 2 dni przy wyłączonym AOD, pomiarach w tle itp. Przesiadałem się z GW4C i liczyłem chociaż na jeden dzień więcej. Niby jest lepiej, ale w żaden sposób się to nie przekłada na prkatyczną forme użytkową. GW4C łądowałem na noc drugiego dnia, GW6C łąduje 3 dnia rano, więc na jedno w sumie wychodzi w nocy zegarek i tak leży na szafce.
0 Like
ania1016
Pioneer
Opcje
U mnie to dopiero meksyk!!!!! Zegarek mam od piątku( wath 6 40mm lte.bateria to jakaś kpina!!!!! Przyklad- dziś naładowana do 100 procent o godz.12.30- godzina 13.10 już 10 procent mniej!!!!! Włączone oszczędzanie baterii,wyłączone większość powiadomień,boję się go dotykać,bo zaraz padnie....
0 Like
ania1016
Pioneer
Opcje
Witam,w piątek odebrałam mój zegarek(model jak w tytule).Od początku bateria była kpiną....Powyłączałam różne powiadomienia,włączyłam oszczędzanie energii,a i tak w 40 min zjada mi 10 procent baterii,boję się go wogóle dotykać, bo co spojrzę to znów spadek baterii....Co mogę zrobić?Bo aż takie zużycie nie jest normalne
0 Like
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Zegarek przez 2 tygodnie uczy się naszego użytkowania, po tym okresie bateria powinna sprawdzać się lepiej.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ania1016  Witam

Kiepski czas pracy na baterii jest przy włączonym lte czy przy zwykłym trybie?

0 Like
ania1016
Pioneer
Opcje
Włączonym lte.No ale w sumie po to brałam droższy model z lte,nie mogę w pracy mieć przy sobie telefonu,więc wydawało mi się,że takie rozwiązanie(lte)będzie idealne....
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ania1016  rozumiem.  Sprawdziłbym  jak sytuacja wygląda bez włączonego trybu LTE w ten sposób moglibyśmy ocenić czy jest coś  nie tak z baterią. Dobrze sprawdzić jeszcze czy ma zegarek zainstalowany wszystkie najnowsze aktualizacje i ewentualnie wykonać reset urządzenia. Jeżeli nie nazwać ci takie krótki czas pracy na baterii No to pozostaje serwis i diagnostyka aby sprawdzić co się dokładnie dzieje. 

0 Like
ania1016
Pioneer
Opcje
Dziękuję za odpowiedź,spróbuję bez lte,ewentualnie trybu że tak powiem mieszanego- tak żeby zegarek łączył się z siecią,korzystając z bluetooth będąc w pobliżu telefonu,lub sieci WiFi,i ocenię,czy ma to znaczący wpływ na żywotność baterii
0 Like
JamPaweł
Pioneer
Opcje

Sprawdź, co Ci tak zjada baterię. W ustawieniach zegarka (ale sprawdzasz w telefonie) możesz sobie podejrzeć. Obstawiam, że usługi google play 😕 , co jest znanym i ignorowanym przez Samsung problemem.

0 Like
Duduś89
First Poster
Opcje
Ja mam tak samo, jest na to jakieś rozwiązanie?Screenshot_20230916_094323_Galaxy Watch6 Manager.jpg
0 Like