Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Fit3 Problem z wykresem pulsu.

(Temat utworzony: 27-03-2024 04:48 PM)
1164 Wyświetlenia
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Kolejny problem jaki znalazłem w Fit3, a raczej w Samsung Health. Moje wykresy pulsu są,,dziurawe" przekazywane są dane pulsu tylko z treningów i puls spoczynkowy. W Opasce jest pełny wykres z całego dnia. 
Opaska ustawiona w ciągły pomiar pulsu. 

image
Wykres z Health 

21 Odpowiedzi
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Hej,
ja też borykam się z problemami dotyczącymi pulsu - puls sam się wykrywa przy opasce zdjętej z nadgarstka, nic go nie dotyka (mierzy powietrze), wyłączenie mierzenia co 10 minut nic nie daje, nawet przy włączonym trybie ręcznym mierzy puls... Sama opaska jak dla mnie jest jednym wielkim błędem. Pozostaje czekać na aktualizację (miejmy nadzieję że Samsung się pospieszy).
Karlosss
Apprentice
Opcje
Witam, potwierdzam identyczny problem z pulsem na moim fit 3. Di tego nie sumuje kroków tych z treningów z tymi przebytymi w ciągu dnia. Zgłaszałem to już wszędzie i niestety nic.
Zajc
Apprentice
Opcje
Witam, pewnie nie będzie to za bardzo pomocne, ale reinstalacja lub wyczyszczenie danych aplikacji Samsung health tymczasowo naprawia błąd, niestety błąd powraca po kilku dniach
BartoCats
Journeyman
Opcje
Nie na taką skalę ale mam to samo w GW6C, są dziury , bywa, że blokuje się zegarek (kod pin blokady ) Wydaje mi się, że związane jest to z niezbyt dobrym przyleganiem czujnika do skóry nadgarstka. Mam wersję 47mm a sam odkąd używam fit opasek /zegarów zszedłem z prawie 100kg na 67-70kg i mam drobne nadgarstki (zegarek wydaje się wręcz zbyt duży ) pokombinuj z dopasowaniem, może zapnij wyżej? Oczywiście mój sprzęt jest inny, ale myślę, że to może być cecha zegarków Samsunga. Ogólnie mierzy dobrze, ale ważne jest dopasowanie. Ewentualnie być może potrzeba czekać na aktualizację firmware. Tu z wczoraj. O 21 siedziałem przy stole. 1711705181449.jpg
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
To nie jest problem z zapięciem, bo na Opasce wykres jest pełny
BartoCats
Journeyman
Opcje
Wygląda więc na to, że problem bardziej leży w aplikacji. Niedawno była aktualizacja. Ale błędy jakie były nadal są. Zresztą własnie przed aktualizacją były jakieś problemy z synchronizacja danych.
0 Like
jxtls
First Poster
Opcje
Witam, mam tak samo problem wynika z tego, że po 3 dniach opaska praktycznie przestaje przekazywać tętna do Heath.
Muszę robić już 7 raz do fabrycznych ( w ciągu trzech tygodni) żeby się synchronizowało.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
U mnie dzieje się to losowo. Np. 4 Dni przekazuje i 3 dni tylko puls z treningów I spoczynkowy
0 Like
Kucharz98
Pioneer
Opcje
Widzę, że mam podobnie. Wszystkie dane z autamtycznego treningu są, ale nie aktualizuje aktualnego pulsu do aplikacji. Reszte danych aktualizuje wzorowo. Wyczyszczenie cache nie pomogło. Zostaje nam chyba tylko czekać na ruch samsunga. Może to co niżej u mnie na screenie jest napisane ma do rzeczy jakimś cudem? Screenshot_20240419_055221_Samsung Health.jpg