Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Active 2 brak mapy w aplikacji

(Temat utworzony: 01-07-2020 01:52 PM)
1935 Wyświetlenia
Miku1918
Apprentice
Opcje

Witam,

posiadam zegarek od 2 dni i nie wyświetla mi się w aplikacji Samsung Health mapa po treningu. Mam ustawione wszystkie dostępy lokalizacji, ale mimo to nie mam mapy... Na moim zegarku nie da się wykonać tych instrukcji, które znalazłe w innych postach dotyczących podobnego problemu.  Czy da się coś z tym zrobić? 

Drugie pytanie jest takie czy wyciszenie wszystkich dźwięków spowoduje, że zegarek nie będzie "gadał" po przebiegnieciu każdego kilometra? 

Mikołaj  

0 Like
5 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Miku1918 czego nie da się wykonać na Twoim zegarku? Z jakim telefonem sparowany jest zegarek?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Miku1918
Apprentice
Opcje

Na szczęście już wszystko działa. Trochę to mało intuicyjne jest bo, bo nawet ciężko wyjaśnić jak do tego doszedłem, że udało mi się znaleźć opcję do ustawienia GPS. Wydaje mi się, że przez przypadek tam trafiłem... Ważne, że działa :smiling-face:  

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Miku1918 fajnie, że się udało :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type: szkoda, że nie możesz tego opisać dla innych.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Miku1918
Apprentice
Opcje

Trzeba było zrobić tak: w menu z wyborem apliakcji wybrać Samsung Health, następnie wybrać "zarejestruj trening", potem "trenuj" i tam w opcjach dla treningu należy zaznaczyć "lokalizację" i "wysoką dokładność lokalizacji". 

Wcześniej miałem poustawiane dostępny do lokalizacji w innych miejcach.

W instrukcji jest napisane tak: "Przesuń pierścień lub przesuń palcem w górę lub dół na ekranie, otwórz ekran aplikacji
monitorującej ćwiczenia, a następnie dotknij Trenuj" 

U mnie w zegarku  sformułowanie "otwórz ekran aplikacji monitorującej ćwiczenia" jest określone jako "zarejestruj trening". Instrukcja nie jest wystarczająco precyzyjnie sformuowana, moim zdaniem.   

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Miku1918 dzięki za opis.

Trzeba pamiętać, że oprogramowanie ewaluuje i czasami odbiega od pierwotnych funkcjonalności. Takie są niestety skutki aktualizacji. :winking-face: