Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

śledzenie trasy

(Temat utworzony: 27-01-2021 08:08 PM)
6831 Wyświetlenia
Bartek1994
First Poster
Opcje
Witam wszystkich,

Od niedawna posiadam galaxy watch 3, mam włączony na stałe GPS na telefonie oraz zegarku, niestety pomimo automatycznego śledzenia aktywności wyświetla tylko obszar aktywności a nie dokładną trasę na mapie. Jak to zmienić aby śledziło dokładną trasę?
0 Like
5 Odpowiedzi
Members_C8iPR49
First Poster
Opcje

Cześć, przeszukałem całą aplikacje Samsung health i pytanie brzmi czy ktoś zna ścieżkę aby móc z poziomu telefonu aplikacji otworzyć poniższy ekran "trasy"??? Jak z tego ekranu dam wstecz to ląduje w pulpicie głównym Samsung health i tu się zaczyna problem. Gdy chce ekran wyboru tras, importowania ich czy udostępniania włączyć ponownie - by móc nimi zarządzać - dotarcie do tego jest wręcz chyba niemożliwe. Jest to tak jakoś zakopane, że bez większego kombinatoratwa nie idzie tego panelu znaleźć i otworzyć. Do tej pory musiałem znać nazwę pliku trasy z rozszerzeniem gpx aby wyszukać go w telefonie i dopiero gdy kliknąłem plik otwierała mi się trasa, następnie z niego wyjść by trafić do zadanego pulpitu, kolejne wyjście wstecz kierowało do ekranu głównego Samsung health tak jak to wcześniej wspomniałem... Myślę, że na pewno istnieje jakiś sensowniejszy sposób dotarcia do tego ekranu, ale nigdzie nie mogę tego znaleźć.

Screenshot_20230205_094718_Samsung Health.jpg

0 Like
Winniczek
Voyager
Opcje
Wybierasz ćwiczenie Piesze wycieczki, później na górze trzy kropki i trasy. Dodam że zakładka trasy nie była widoczna dopóki nie pobrałem pliku GPX na telefon.
0 Like
Members_fdkiaXU
First Poster
Opcje

Cześć, powiedz udało Ci się jakoś to rozwiązać i znaleźć jakiś sposób bo ja mam taki sam problem a chciałabym a nawet potrzebuję z tej opcji korzystać a nie umiem tego zrobić 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_fdkiaXU Mówisz o wgrywaniu tras na zegarek z plików GPX? Musiałabyś mieć GW5 w wersji PRO. Robisz wszystko jak na poradniku?

https://www.youtube.com/watch?v=oIFMNNRPWAo

Wystarczy pobrać plik gpx, otworzyć go z aplikacji Samsung Health, wybrać trening, kliknąć Zapisz, wybrać zegarek jako miejsce rozpoczęcia treningu, a później "Nie teraz". Trasa będzie teraz dostępna na zegarku.