Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 46 brak głosu rozmowy

(Temat utworzony: 15-07-2019 07:14 PM)
9316 Wyświetlenia
k4amyyk
First Poster
Opcje

Witam. Posiadam od kilkunastu dni Galaxy Watch 46mm, który jest połączony z Galaxy S6. Do tej pory wszystko działało bez zarzutów, ale dzisiaj zauważyłem, że podczas połączenia głosowego nic nie słychać w zegarku. Mikrofon działa, ponieważ rozmówca słyszy co mówię. Głośnik w zegarku jest sprawny, działa muzyka, dzwięki systemowe, ale po nawiązaniu połączenia lub odebrania zegarkiem jest cisza. Zna ktoś rozwiązanie problemu?

EDIT:

Wygląda na to, że to problem z telefonem. Połączyłem się z głośnikiem przenośnym i jest taka sama sytuacja. Nie słychać dźwieku rozmów, a muzyka leci normalnie. Po połączeniu głośnika z innym telefonem wszystko jest ok, więc uważam, że to nie zegarek tylko moja S6. Czy ktoś ma pomysł co mogło się stać?

0 Like
13 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wpisz kod *#0*# i wybierz SPEAKER

Screenshot_20190715-195338_HwModuleTest.jpg

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@k4amyyk sprawdź w telefonie ustawienia BT dla zegarka.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
k4amyyk
First Poster
Opcje

Poniżej screen z ustawieniami dla zegarka. Jeśli chodzi o coś innego proszę o podpowiedź gdzie mam szukać. 

Screenshot_20190715-215602.png

0 Like
k4amyyk
First Poster
Opcje
Wybrałem i głośnik w telefonie gra, ale nie w tym problem. Podczas połączenia bluetooth nie słychać rozmowy na powiązanym urządzeniu, a np muzykę już tak.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@k4amyyk a czy wcześniej wszystko działało poprawnie?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
k4amyyk
First Poster
Opcje
Tak jak najbardziej. Kilkukrotnie rozmawiałem przez zegarek. W weekend jednak telefon mi upadł. Oprócz popękanego szkła nie zauważyłem nic innego. Możliwe, że to uszkodzenie fizyczne? Ale wtedy chyba nie powinno być słychać też muzyki puszczanej przez bluetooth, a jest ok.
0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

Jak najbardziej może to być uszkodzenie mechaniczne telefonu. W tej sytuacji pozostaje wizyta w serwisie i naprawa odpłatna. Adresy serwisów znajdziesz tu: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
k4amyyk
First Poster
Opcje

Dzięki, ale trochę mało konkretna odpowiedź. Proszę mi wytłumaczyć czy moduł Bluetooth dzieli się na kilka podzespołów dla różnych zadań? Nie wydaje mi się, dlatego jest to co najmniej dziwne, że muzyka i mikrofon podczas rozmowy działa, a dźwięk nie. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@k4amyyk, przed wizytą w serwisie spróbuj jeszcze wykonać hard reset. Nie przywracaj kopii po tym zabiegu ponieważ wraz z nią mogą wrócić problemy. Jeżeli to nie pomoże to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

0 Like