Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ładowanie zegarka telefonem

(Temat utworzony: 21-07-2024 03:50 PM)
1603 Wyświetlenia
Mrlordziemniak
Apprentice
Opcje
Dlaczego w przypadku galaxy watch 7 nie jestem w stanie go naładować przy użyciu s23u , na warch 5 pro to działało a tu dostaje komunikat urządzenie niekompatybilne 
Przejdź do rozwiązania
Samso30
Pathfinder
Opcje
Oprócz mediów, samsung nigdzie nie informuje że nie naładuje zwrotnie zegarka.

Tylko kwestie ładowarek, a nie samej funkcji w telefonie.
0 Like
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Zostaje zwrot.
Albo pogodzić się z brakiem tej funkcji.
0 Like
Samso30
Pathfinder
Opcje
No właśnie zwrócę i kupię Watch 6. I tyle.
relativ
Helping Hand
Opcje

'Mam S23 oraz Watch 7. I w żaden sposób nie mogę ładować telefonem zegarka..' Podepnij adapter EP-OL300 do S23 i ładuj zegarek Watch 7. Można powiedzieć, że zegarek można naładować każdym telefonem 😉
https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/watch-7-ultra-inne-sposoby-%C5%82adowania-baterii/m-p/10...

0 Like
Samso30
Pathfinder
Opcje
Nie będę jeździł z kablem w kieszeni.. jak to sobie wyobrażasz?

Mam sobie zrobić bransoletkę z kabla?

Mam telefon samsunga i zegarek samsunga.. I chcą korzystać z ładowania zwrotnego, bo dlatego właśnie kupiłem taki zestaw.
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Odpowiedziałem tylko na pierwszy wpis będący tematem tego wątku (jeszcze wtedy jak nie był połączony z innym). Tam nie pisało, że nie akceptujesz przewodowego ładowania zwrotnego i musi być tylko bezprzewodowe. Co do tego co ja sobie wyobrażam, co można nosić w kieszeni i z czego można sobie robić bransoletkę to wybacz ale uważam to za sferę prywatną i nie będę dyskutował o tym publicznie. Ja adapter mam zawsze przy sobie, jeden w samochodzie drugi w plecaku który zawsze jest gdzieś w pobliżu. Czyli jak widać też nie używam kieszeni do tego. Ładowanie każdego zegarka bez zakupionego z nim adaptera jest dla niego szkodliwe. Ładuje się dłużej a przede wszystkim niepotrzebnie się nadmiernie grzeje. Nie mówiąc o tym, że jak naładuje się w pełni (100%) to grzeje się dalej do momentu aż go nie ściągniemy z ładowarki. W przypadku użycia adaptera, jeżeli ściągamy z niego naładowany do pełna zegarek to jest on zimny (nawet jeżeli sobie leży tam niepotrzebnie długo po osiągnięciu 100%). W tym ostatnim wpisie 'Mam telefon samsunga i zegarek samsunga.. I chcą korzystać z ładowania zwrotnego, bo dlatego właśnie kupiłem taki zestaw.' - też mógłbym odpisać - nie widzę przeszkód. Jeżeli byś dodał, że interesuje cię tylko ładowanie bezprzewodowe i bez użycia posiadanego adaptera to odpowiedziałbym bardziej szczegółowo. Jeżeli żąda się konkretnych, szczegółowych odpowiedzi to takie też muszą być zadawane pytania.

0 Like
Samso30
Pathfinder
Opcje
A co mnie interesuje że Ty nosisz ze sobą plecak? Może jeszcze zaczniesz bronić "telefon trzyma Krótko... to mam ze sobą akumulator w plecaku który gdzieś jest zawsze w pobliżu..."

To cofanie się do tyłu... reklamują ze mozna ładować zegarek, a kupujesz najnowszy i nie masz tej funkcji..
0 Like
TenTaki
Helping Hand
Opcje

Daj proszę linka do tej reklamy.

0 Like
Samso30
Pathfinder
Opcje
https://www.samsung.com/pl/support/mobile-devices/jak-uzywac-funkcji-powershare-na-twoim-urzadzeniu-...

Nie ma nigdzie info o Watch 7.

Według nich, każdy Watch bedzie działać.
0 Like
TenTaki
Helping Hand
Opcje

Ale jest o leciwym Note 10... i starych zegarkach.

Pozostaje Ci zwrot.

Na przyszłość trzeba weryfikować dane techniczne przed zakupem, bo w specyfikacji Watch 7 jest info o braku wspiarcia ładowania zwrotnego.

Mimo wszystko życzę miłego dnia.

0 Like