Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Galaxy Watch Active 2 - kočárek

(Téma vytvořeno: 02-07-2023 08:45 PM)
549 Zobrazení
Dzura7
Explorer
Možnosti

Zdravím,

je tu někdo komu funguje řádně počítání kroků při jízdě s kočárkem? Když jsem je kupoval hodinky sobě a ženě, tak mě hodně potěšilo oproti prvním Watch Active  "Navíc, vůbec poprvé u chytrých hodinek od Samsungu není jízda s kočárkem zaměněná za cyklistiku. A za to dávám palec nahoru" a i někdo na Alze si právě chůzi s kočárkem pochvaloval.

Bohužel když chodím já, nebo žena (každý svoje hodinky) s dvojkočárem, tak při době, kdy je ruka s hodinkami na madle kočárku se nenačte ani jeden krok. Trošku to kompenzuje skutečnost, že se počet kroků poté načte i z telefonu když jej člověk má u sebe, ale hodinky kroky vůbec nepočítají a ani není zaznamenáno jako aktivita (třeba chůze apod.). Nutno podotknout, že pokud někdo jde vedle kočárku, tak se automaticky spouští cvičení chůze.

Máte nějaké doporučení, jak donutit hodinky rozpoznat chůzi s kočárkem? Děkuji za náměty

0 Like
13 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @Dzura7 

vzhledem k tomu, že nejezdím s kočárkem, tak nemohu u svého kusu porovnat, ale je velice zvláštní, že přístroj kroky nedetekuje. Předpokládám, že ruku nemáte celou dobu na madle kočárku, takže nějaké kroky by to zaznamenat mělo, je to tak?

fajnsnek2
0 Like
Dzura7
Explorer
Možnosti

ano, je to tak, že ruce jsou celou dobu na madle kočárku a v tom případě žádné kroky nepřibývají. Vyzkoušel jsem i jen kočárek tlačit jednou rukou  a druhou rukou (kde jsou hodinky) hýbat jako při chůzi a to se kroky normálně načítaly.

Je divné, že tento problém je u obou hodinek, tak pravděpodobnost náhodné poruchy asi není moc velká.  

0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den,

vzpomínám si, že asi před půl rokem jsem zde četl stejné příspěvky, kdy opravdu hodinky při chůzi s kočárkem (ruce na madle kočárku) nepočítaly kroky. Skutečně se počítaly pouze pokud se kočárek tlačil jednou rukou  a druhou rukou (kde byly hodinky) hýbat jako při chůzi a to se kroky normálně načítaly. Jinak se kroky nezaznamenaly.

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Dzura7 

Ještě bych zkusil při chůzi s kočárkem ručně spustit cvičení Chůze, je to sice krok navíc, ale možná by to mohlo kroky počítat. Děkuji za info jak dopadl tento pokus.

fajnsnek2
0 Like
Dzura7
Explorer
Možnosti

Tak už se mi konečně povedlo zapnout aktivitu chůze se stejnou trasou u jedněch hodinek bez kočárku a druhé s kočárkem. Jak je vidět počet kroků 640 oproti  6036 a vzdálenost 3,24 km oproti 4,45 km. Funkce poloha a vše samozřejmě zaplé. 

Dá se z toho něco usuzovat, jak by to šlo řešit? Děkuji 

chůze bez kočárku.jpegschůze s kočárkem.jpeg

0 Like
johnyderp91
Navigator
Možnosti

Ja kdyz chodim s kocarkem, tak se mi vetsinou spusti automaticky jizda na kole, pokud drzim kocar obema rukama. Chuze nikdy.

0 Like
Dzura7
Explorer
Možnosti

jízdu na kole jsem si jednou zkusil také pustit kvůli testování když v recenzích o tom píšou, že se to zaměňuje, ale pořád se mi to pauzovalo, protože si to asi myslelo, že jak jsem šel "pomalu", že nejedu již... tak nevím no, ale automaticky se mi to tedy nespustilo ani jednou ani na jedněch hodinkách. Uvažuji, že to vyzkouším ještě na třetích Active 2 které máme v domácnosti, ale to asi ničemu nepomůže 

WhatsApp Image 2020-04-20 at 08.56.53.jpeg

0 Like
Dagmar63
Explorer
Možnosti

Mám úplně stejný problém při aktivitě běžecký pás u hodinek Galaxy Watch 5 , kdy se mi nenačítají kroky v momentě, kdy mám ruce na madlech. Také jsem nepřišla na to, jak to "mávání" rukou s hodinkami nahradit.

0 Like
Krisy19
First Poster
Možnosti
Taky je mám a dost mě mrzí, že když vezu kočár, kroky mám téměř nula. Za tu cenu jsem čekala, že by to mohly zvládnout detekovat, i když má člověk ruce na madle. Asi si je budu muset dát kolem kotníku 🤷🙂
Kdyby někdo přišel na řešení, byla bych šťastná.