o 27-01-2019 12:36 AM - naposledy upraveno dne 04-04-2019 02:56 PM (kým) vvllaaddaa
Dobrý den, rád bych měl dotaz ohledně televize UE50NU7472.
Při volbě rozhrání v českém jazyce nefunguje většina hlasových příkazů, především těch nejdůležitějších jako 'volume x', 'channel x', což je vzhledem k chybějícím číslům na ovladači docela užitečný příkaz, řekl bych, tedy přímo nejdůležitější na této funkci ovládání tv pomocí hlasu. Funguje jich pouze pár a to zcela neužitečných. Při vyslovení těch užitečnějších se při volbě českého jazyka zobrazí jakési vstupní pole pro vyhledávání.
Tato chyba se vyskytuji i v hlasovém průvodci. Kde je anglicky napsáno, že po vyslovení 'play channel [10]' se přepne na daný kanál. Bohužel to nefunguje.
Zatím co při volbě angličtiny vše funguje správně. Také je vidět v menu, že těch příkazů je tam až neuvěřitelně více než při výběru rozhrání v českém jazyce. Potřebuji české rozhrání včetně všech hlasových příkazů z angličtiny, jinak je to zcela zbytečná věc.
Na podporu se nelze obrátit, jelikož v seznamu během žádost o email podporu tento model zcela chybí.
Ještě mimo téma, když si zapnu informace o aktuálním kanálu - textový popis aktuálně vysílaného filmu/pořadu, tak sotva dočtu na konec druhého řádku, tak tento popis sám zmizí. Zjistil jsem, že kdyš si text neposunete, tak autoamaticky po pár vteřinách zmizne celá tato lišta. Nestálo by na zvážení toto automatické ukončování nějak upravit? ...
Děkuji a přeji hezký den! Jan.
o 29-01-2019 08:05 AM
Bohužel, hlasové ovládání je na tom jak u Bixby v telefonu. Podpora češtiny u hlasových příkazů je u nás a zřejmě ještě dlouho bude nereálná. Samsung je globální gigant, v angličtině je to doladěné vždy a kdo se dnes zajímá o nové technologie a neumí anglicky aspoň základní tech. názvosloví a věty, tak by si neměl nikde stěžovat. Je to dnes už bohužel naprostý standart. Navíc vyhledat si pár příkazů přes google překladač, který má i náhled výslovnosti, by nemělo být na obtíž i třeba pro důchodce. Pokud teda za každou cenu chtějí chytrou domácnost a ještě ji patričně ovládat.
o 29-01-2019 03:28 PM
Dobrý den, zřejmě jste si pozorně nepřečetl co jsem napsal a už vůbec jste to nepochopil. Mě nevadí že je ovládání pomocí hlasem v angličtině. Ještě jednou speciálně pro Vás. Já mám problém s tím, že když zvolím jazykové rozhrání v češtině, tak funguje asi jen 10% příkazů - ANGLICKY ! Některé televize provede a u zbylých 90% ostatních jen otevře pole pro vyhledávání, takže mi prosím nevykládejte něco o znalosti angličtiny a už vůbec nechápu vaše narážky na důchodce. On ten důchodce může umět anglicky daleko lépe, než kdokoliv jiný a jestli myslíte že tímto způsobem někomu pomůžete, tak tím se asi trochu pletete. Nespletl jste si náhodou diskusi na jednom známém webu s touto diskusí? ...
o 21-06-2019 09:54 PM
zrovna jsem se chtěl zeptat tady na fóru, jak to funguje. Moje vize byla tedy především taková, že by si malá dcera byla schopna ráno přijít a dát hlasový povel, aby se jí spustila TV a kanál s pohádkama (samozřejmě v AJ😉)...ale koukám že bude asi jednodušší ji naučit jak zmáčknout kanál "37" manuálně:/