Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Problém se zvukovou stopou na TV Samsung

(Téma vytvořeno: 29-05-2024 06:07 PM)
621 Zobrazení
Wallis83
Pioneer
Možnosti
Dobrý den.
Jde nějak vyřešit problém se zvukovými kodeky? Tak třeba, koupil jsem Blu Ray disk, kde jsou dvě zvukové stop: Anglická DTS - HD Master Audio 5.1, ta jede bez problémů, ale Česká DTS - HD Master Audio 2.0 a ta absolutně nefunguje a film je němý? Proč toto Samsung dělá? Nejdřív zruší podporu AVI, teď už si nejde ani pustit film přes Blu Ray? Zřejmě nestojí o zákazníky a mám nutkání tento krám od Samsungu prokopnout a koupit TV s Androidem, která, jak se dočítám, je uživatelsky přívětivější! A to ani ne po dvou letech odešla obrazovka, musel jsem řešit reklamaci.
0 Like
15 Odpovědi
OXO37
Hotshot
Možnosti
Podobné jsem řešil před roky. Byl jsem líný nad tím dumat, film jsem rovnou rippoval do souboru. U Samsungu spolehlivě fungují kodeky H.264 s AAC i na starších TV. Na kontejneru ani moc nezáleží.
0 Like
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Dobrý deň.

O aký model TV sa presne jedná?

Podpora kodekov je priamo vypísaná v návode k zariadeniu. Poiaľ tam kodek nie je, tak bohužiaľ... 

0 Like
Wallis83
Pioneer
Možnosti
Dobrý den.
Je to model QE50Q60B Série Q60B (2022). Tuším, že na to snad jely i kontejnery AVI, pak proběhla nějaká aktualizace a nic. Co touhle politikou Samsung sleduje?
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Dobrý deň.

Úprimne skutočne netuším, prečo je tomu tak, ale TV vážne toto DTS od roku nemajú... 

Jedinou možnosťou je medzi TV a a BRD zapojiť soundbar, ktorý to prehrať dokáže 😐

0 Like
Wallis83
Pioneer
Možnosti
BRD myslíte Blu Ray přehrávač? Někdo tu snad psal, že i se soundbarem byl problém se zvukovou stopou DTS, ale to bych tu nechtěl hlásat bludy, v jakém kontextu to bylo. Kdybych chtěl vyzkouset, je na nějaký sounbar doporučení?
0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Jinak Samsung tv by neměla nijak zasahovat do zvukového formátu v BD - tj. když bluray zkousne audiostopu, tak TV má reprodukovat jen čistý zvuk bez ohledu na zdroj. V nastavení TV by měl být určitě nějaké nastavení že zvuk se nijak nemá komprimovat atd.

Na čistě přehrávání audio a video je lepší android TV, protože umí MX Player pro a VLC.
0 Like
Wallis83
Pioneer
Možnosti
Zřejmě zasahuje. BRD, dle popisu, má dekodér pro zvukovou stopu DTS. V nastavení TV pro zvuk není nic, co by šlo přeštelovat, aby zvuk filmu jel. Pořád nechápu, že anglická stopa DTS jede, ale česká ne.
0 Like
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Áno, BRD som myslel Blue Ray prehrávač 👍

Pokiaľ máte TV od Samsungu, doporučil by som samozrejme soundbar rovnakej značky 😉

https://www.samsung.com/cz/audio-devices/all-audio-devices/

0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
To je pak velký špatný. Takže bluray přehrávač nemá v sobě žádný dekodér, a všechno to za něj dělá televizor? A přehrávač je také od Samsung?
Měl jsem za to že přehrávač dekoduje audio, a případně tam je zezadu nějaký speciální konektor (myslím jej mají starší přehrávače), jinak by všechno audio melo jít přes HDMI, a televizor by se do toho neměl nijak sr...t. Upřímně řečeno mě štve že bluray přehrávače nemají taky android v sobě, aby se do toho daly instalovat další kodeky a přehrávač pak neměl problém nic otevřít. Protože jsem stáhl HEVC videa v 1080p s AAC zvukem a stejně mi to nechtělo otevřít, přestože to otevře HEVC 1080p bluray.
0 Like