Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Televize se nepřipojí k internetu

(Téma vytvořeno: 19-01-2022 11:53 AM)
4819 Zobrazení
Šamšung21
Apprentice
Možnosti

Zdravím všechny,

před pár měsíci jsem koupil televizi Samsung QE50Q80A. Při prvotním nastavování jsem se bez problému připojil k domácí Wi-fi. Všechno fungovalo až do včerejška, kdy se mi televize sama od Wi-fi odpojila a od té doby se k Wi-fi připojit nelze  vůbec. Zkoušel jsem připojení přímo z routeru přes kabel, ale také neúspěšně. 

Televize Wi-fi v seznamu nalezne, ale u stavu sítě v TV mám křížek jak mezi routerem a TV, tak i mezi routerem a "zeměkoulí". Myslím, že ve Wi-fi problém není, jelikož jsou na ni připojeny další zařízení v domácnosti a bez problému vše funguje. 

Nejprve jsem myslel, že chyba je nejspíše v TV, ale následně jsem vytvořil hotspot na mém mobilu a k němu se televize bez problémů připojila. 

Zkoušel jsem vypnout TV ze zásuvky, vypnout router ze zásuvky, nastavení IP adresy ručně i automaticky, obnovení sítě i celé televize a prostě nic. 

Chtěl bych Vás proto požádat o jakoukoliv radu, která by mi pomohla tento problém vyřešit. 

Předem děkuji a hezký den.

0 Like
6 Odpovědi
Klaxxon
Pathfinder
Možnosti

Ahoj, podle toho co píšeš, to na příčinu v TV nevypadá (hlavně podle toho mobilního hotspotu). Za mě bych teď hledal v routeru a jeho nastavení. Můžou tam být zapnutá omezení, která se takhle projeví. Svou roli může hrát i to, jestli máš vlastní router, nebo od nějakého poskytovatele. Ten může na dálku posílat updaty, měnit zásady zabezpečení a tak.

Podíval bych se do nastavení routeru nebo kontaktoval poskytovatele. Snad pomůže :winking-face:

0 Like
Cupinar
Troubleshooter
Možnosti
Poskytovatelem to urcite neni.Zkousel jste na routeru zmacknout wps tlacitko pri hledani internetu na TV?Pokud to sama televize nevyhleda,jak auto,tak manualne,zkusil bych jeste reset cele tv.vypnuti a zapnuti ze zasuvky samoosobe nic nevyresi,jen vymaze cache pamet
0 Like
Cupinar
Troubleshooter
Možnosti
Resetem je mysleno tovarni nastaveni
0 Like
Šamšung21
Apprentice
Možnosti

Do nastavení routeru jsem se díval, ale musím se přiznat že vnitřnímu nastavení moc nerozumím a nevím na co se přesně zaměřit. Router mám typu Comtrend vr-3026e multi-dsl. Je to už poměrně dlouho co se router pořizoval, ale nemyslím si, že byl koupen přímo od poskytovatele.

Update: Podařilo se mi rozjet internet v TV přes kabel (první nezdařilý pokus o kterém jsem psal v dřívějším článku byl způsoben mojí nepozorností). Problém je v tom, že router je od televize vzdálen přes 2 místnosti, a proto bych raději rozchodil připojení přes Wi-fi.

0 Like
Šamšung21
Apprentice
Možnosti

Mačkání tlačítka WPS na routeru jsem zrovna vyzkoušel a bez úspěchu. Také jsem provedl tovární reset, ani toto nepomohlo. 

Zvláštní je to, že se TV odpojila od Wi-fi samovolně, aniž by někdo prováděl úpravy v nastavení routeru nebo v TV.

0 Like
Cupinar
Troubleshooter
Možnosti
Vim,ze se to nedela casto,ale nema nekdo s pratel router,ktery by jste si mohl zapujcit a vyzkouset,nastavit?vyloucil by jste aspon moznosti,ktere z toho vyplivaji