o 20-01-2022 08:34 AM
Dobrý den, vlastním televizor typu UE48JU6652. Včera když jsem chtěl otevřít HBO GO, vyskočila na mě hláška že zařízení není již podporováno. Televizi mám šestým rokem, je to na dnešní poměry dost dlouho, ale nebyl to zrovna nejzákladnější model aby mu byla ukončena podpora a aktualizace. Zeptám se proto, mám do budoucna počítat s tím, že postupně přestanou být podporovány další aplikace a opět vyhodím 30tis z okna na 6 let, nebo existuje ještě nějaké řešení. Děkuji
20-01-2022 11:38 AM - upraveno 20-01-2022 11:43 AM
o 20-01-2022 12:19 PM
Postupoval bych, jak radí kolega @potasm
Obecně na dnešní poměry je 6 let slušně dlouhá podpora, i když osobně také nesnáším, když se ukončí zbytečně. Já tohle řeším zařízením Raspberry Pi, případně nějakým jiným Android boxem, kam nainstalujete aplikace, které potřebujete. Sám takto používám Kodi a nepotřebuju ani chytrou TV - mám starou plazmu, kde všechny "chytré" funkce už dávno nefungují, ale díky Kodi mně to vůbec nevadí.
o 20-01-2022 02:24 PM
Dobry den, mam ten isty problem,
odpisali mi z HBO:
Pokud se jedná o operační systém Tizen z roku 2016 a starší, či Orsay, omlouváme se, ale tato zařízení se již nevyskytují mezi podporovanými, pro sledování HBO GO lze využít například zrcadlící zařízení Chromecast* či HDMI kabel. Dále můžete sledovat pořady na dalších zařízeních, jako například mobilní telefon/tablet či v prohlížeči na počítaci. Ke změnám došlo k včerejšímu datu.
*Google Chromecast je zařízení, které vám umožní streamovat multimediální obsah z displeje chytrého telefonu, tabletu nebo notebooku na obrazovku televize či jiného displeje většího formátu.
Takze asi tak 😞
Prajem pekny den
o 21-01-2022 09:33 AM
Dobrý den @Audina
Jak již uvedli kolegové, tak míč je v tomto případě na straně společnosti HBO. Bohužel to není výjimka, a očekával bych spíše do budoucna, že více vývojářů přestane starší verze systému Tizen podporovat, je to běžná praxe i u různých výrobců. Osobně bych doporučil k TV pořídit buď Android box:
https://www.alza.cz/android-tv-boxy/18874417.htm