Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Televize Samsung UE43RU7402 [Připojení PC k TV přes LAN]

(Téma vytvořeno: 04-02-2022 10:01 AM)
2148 Zobrazení
Cronus
Apprentice
Možnosti

Ahoj,

snažím se připojit televizi k PC, obě zařízení jsou na stejné LAN síti, ale nevím co udělat pro to, aby TV viděla ve zdrojích i právě PC, zkoušel jsem Smart View, který již nefunguje na Windows 10, sdílení souborů ve Windows 10 i zkusit nastavit DLNS z Windows. Nicméně vše bez úspěchu.

Řešil jste někdo podobnou situaci, případně nějaký fígl jak na to? Zatím se obávám, že jediné řešení je externí HDD, což jsem nechtěl právě z důvodu nepraktičnosti nebo HDMI kabel a vést to celým bytem, což je také hrůza. 😞

Díky za info a pomoc

7 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @Cronus 

Podobný problém tady již uživatelé řešily, např. ZDE.  Způsobů, které můžete vyzkoušet je několik - instalace aplikace Plex, která se nainstaluje do TV a na PC vytvoříte multimediální server. Dále můžete vyzkoušet připojit Váš televizor jako bezdrátový monitor -  dáte ve Windows 10 Notifikační oblast, dále tlačítko Promítat a dole možnost Připojit k Bezdrátovému displeji.  Dále je možnost kliknout v PC pravým tlačítkem na vybraný multimediální soubor a dát možnost Vysílat na Zařízení. 

fajn-Snek-podpis-B

0 Like
Pitatko
Journeyman
Možnosti
n
0 Like
Pitatko
Journeyman
Možnosti
dp

20201113_165510_8181.jpg

0 Like
Cronus
Apprentice
Možnosti

Zdarvím fajnSnek,
děkuji za informaci, vzhledem k tomu, že PC nemá bluetooth kartu, tak pro mě zůstává pouze možnost ksrze Plex.

Tuto variantu jsem také vyzkoušel a vypadá že již vše funguje, nicméně mě stále zaráží nemožnost dostat síťový disk / sdílený soubor do televize jinak. To je opravdu nutné vždy použít program třetích stran?

Původně jsem si myslel, že s pořízením NASky / síťové uložiště se objeví v TV zdroj signálu. Myslel jsem si, že s pořízením NASky nebo síťového HDD bude moci TV stejně jako každé zařízení připojené v dané síti přistupovat k datům a využívat tyto data včetně přehrávání.

Případně NASka se chová jinak než jako sdílený soubor / disk v PC?

Děkuji

0 Like
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Pro přímé odesílání nebo připojení bezdrátového monitoru nemusíte používat BT ale mělo by to fungovat i přes WIFI. Problém je v tom,  že základní multimediální server z Windows 10 si nerozumí se SW v TV s OS Tizen co jsem někde četl.

Ohledně toho NAS je to jak píšete, toto zařízení by mělo po zprovoznění být vidět ve zdrojích a mělo by být možné se k němu připojit, v adresáři vybrat film a přehrát. Praktické zkušenosti s tím bohužel nemám, já mám klasický 2.5" disk pro tyto účely.

fajn-Snek-podpis-B

0 Like
Maron2
Explorer
Možnosti

Dobrý den, řeším stejnou věc (TV- QE50Q60A) jako uživatel Cronus a mám na něj dotaz jak to celé vyřešil?

Propojil jsem TV přes LAN kabel s routrem, do kterého je připojeno LAN kabelem i PC. Také zatím  nemohu dosáhnout toho, aby se zařízení viděla...

0 Like
Cronus
Apprentice
Možnosti

Dobrý den,

u mě jsem to vyřešil aktualizací WD NAS na nejnovější OS 5.0 a pak už televize viděla NAS sama, u televize s Androidem jsem to musel vyřešit stažením programu VLC, který vidí síťové disky.  Nicméně propojení PC a TV přes RJ-45 jsem nevyřešil, řeším to skrze NAS disk, případně když protáhnete kabel DP / HDMI, tak to můžete také takto vyřešit, ale je to podle mě nepraktické.

0 Like